Etiketter

Trädgård Blommig fredag Recept Syförening Tomater Hund Köksträdgård Nya lärdomar Virkning Traditioner tomatprovning husbygge Hus och trädgård Turf Värt att se Höns Våra djur Övrigt Byggnadsvård fönster Klimat och miljö byggnadsvård Fåglar LCHF recept. Rosor Stickat Klematis Mina rosor Morot Vårtecken Julblommor Katt Miljövänliga tips kål trädgårdsmässa viktminskning Gästinlägg Hos mig 2011 Våra duvor Fäboda gurka morotsprovning Fototriss Squash kålrabbi Korgodling Natur Pumpa Utflykt Vedspis Byggnadsvård vedspis Gelas tips Gurkprovning damm trädgård duvor vår Bröd Chili Helgglädje Härodlat recept Jul Sallad Saturday Show Off Trädgårdstips bladkaktus tips Award Byggnadsvård papptak Golv Julmat Majs Perenner i Gelas trädgård Recept tomater Resor Rödbetor Symaskin Tävling brysselkål grönkål kanin tulpaner Ettåriga blommor Hos mig 2012 Hönshus Lök Mangold Snickarglädje damm hem och villa kyckling recept mat på vedspis rödkål vaktel Hos mig 2013 Kålrabbi recept Lillajul Månad för månad hos mig Paprika Planteringsskyltar broccoli danskläder fiskar liljor linolje målning musik sömnad ved vitkål Äpple Akleja Avenbok Barnrum Björnbärshallon Blek taggborre Bokrecension Fruktträd Fuchsia Gryta Gräs Halloween Haverrot Hos mig 2016 Januari göromål Jordgubbar Krusbär Känguruäpple Köttfärs recept Lerjord Limfärg Livets irrvägar Nässlor Päron Påsk Recept drycker Rotfrukts recept Sandhamn Skrattduva Undulat Svartrot Tomatodling på friland Torn Vävning badrum blomkål byggnadsvård lada cherimoya clivia efterrät faverolle höns fisk foto gamla hus hörnjärn kaktus krukväxter körsbär lamm recept macro melon plommon soppa såpbubblor tazetter tro hopp och kärlek tryckkitt trädgårds video trädgårdsgång vaktelbur vaktelskötsel Äggkläckare

torsdag 24 april 2014

Bladkaktusar

Jag älskar bladkaktusar! 
Jag förstår inte varför de inte är populärare än de är.
 Eller det kanske är så att jag inte vet att de är populära. 
Men finns inte många stora fina i plantbutikerna...
Jag har några som jag ropat in på Tradera för några år sen, vet tyvärr inte namnet på dom. 
Men denna slår mig med vördnad när den för första gången öppnade sin blomma igår.
 Såååååå vacker!
Sen är det ju så, någon mera lättskött blomma får man leta efter. Jag vattnar inte allt för ofta, max en gång i veckan, knappt det ibland.  På sommaren ställer eller hänger jag dom under körsbärsträdet. 
Senaste sommar hade jag några stående i ett kokhett hörn med knappt något vatten och de lever ändå.
Vad finns det då för nackdelar med dessa skönheter. 
Jag har svårt att hitta några.
 Ja kanske då att vissa sorter blir ganska stora och därför kräver en del utrymme. 
Men mycket annat negativt hittar jag inte.
Denna rosa blommar för första gången här hos mig nu. 
Det är så spännande att se vilken färg blommorna blir. 
Jag ger bort vissa nu för behöver mera plats, för vill ha flera sorter=). 
Denna röda har blommat upprepade gånger under hela vintern, och jag skojar inte om jag säger att det är 20-30 stora blommor på denna. 
Alla behöver inte ta så mycket plats denna raring är en liten planta som blommar om och om igen. 
Här har jag skrivit lite mer om bladkaktusarna.
Ta hand om varandra / Gela

4 kommentarer:

Susie på Stjärnarve sa...

Det låter som om bladkaktus skulle vara en blomma för mig - att ha inne alltså!
Jag har en viss förmåga att ta kål på krukväxterna annars. Fast, OK, jag har ju en del orkidéer förstås, så totalt värdelös som odlare inne kan man ju inte vara. Och när jag såg färgprakten på dina så skulle man kanske.....
KRAM
Susie

Annelie Broman sa...

Vilka minnen! Min morfarsmor hade bara bladkaktusar och många av dem blommade om och om igen, de trivdes hos henne. Hon hade en som var jättestor, som tioåring minns jag att den var högre än mig! Verkligen vackra blommor!

Anneli - A'la Foto sa...

Det du visar här är Blomsterkaktus och Påskkaktus och jag kan faktiskt komma på något negativt med just de sorterna! Påskkaktusen är jättesöt men den är bara riktigt utslagen ett par timmar per dag och jag tycker det är jättetråkigt! Men den är vacker! Precis som Blomsterkaktusarna men de är ju så sjuuuuuukt tråkiga och fula när de inte blommar! Jag har ettt tiotal och just nu blommar den vitgula och den är jättefin men den blommar i knappt 1,5 dygn sedan dör blomman och man/jag får vänta ett år till för blomning! Men jag och Blomsterkaktusar kommer inte överens...det ser ju du och de ut att göra och skulle jag ha en Blomsterkaktus som blommade med så många blommor så ofta som du beskriver här, skulle jag också gilla dem!

Det jag däremot ÄLSKAR och samlar på är Schlumbergera (Jul/Novemberkaktus) som du visar några stycken av i ditt andra inlägg. Jag har ett 15-tal och alla i olika färger och de är så otroligt vackra! Dessa tycker jag är fina även när de inte blommar men de är väldigt tacksamma att blomma. Just nu är de fulla av blommor och det är ljuvligt att se!

Så jag förstår din förtjusning! Det är underbart med bladkaktusar! :O)

Jess sa...

Är också hemskt förtjust i bladkaktusar. Även om hoyor ockuperar det mesta av mina fönster. För bladkaktusar rekommenderar jag http://www.epigrow.com. Svante säljer jättefina sticklingar.

Elegant Rose - Diagonal Resize 2