Måste bara få dela med mig av ett till kålrabbi recept.
Denna underskattade lättodlade och väldigt goda kålrabbi.
Jag odlar sorten `Superschmeltz´för att den är lika god hur stor den än blir och går att lagra länge.
Nu till receptet.1kg kålrabbi
2 dl grädde
1 dl philadelphia
0,5 dl ströbröd
smörklickar
svartpeppar.
Så här gör du
- Skala kålrabbin, ni ser på bilden ovan hur stor en kilos kålrabbi är.
-När du skalat den så skär den i bitar ca 0.5 cm tjocka.
-Under tiden du skär den i bitar lägg en kastrull med vatten på spisen och salta vattnet lätt.
-När du delat kålrabbin koka bitarna i det lättsaltade vattnet.
ca. 10-15 min tills de är mjuka, men ej sönderkokta.
-Philadelphian skall lösa sig i grädden.
- Smörj en ungsform, täck bottnen med ett lager kålrabbi så det täcker bottnen av formen.
- Peppra lite beroende på smak, jag pepprar inte så mycket för barna gillar det inte då...
- Lägg ett lager till med kålrabbi häll nu över en del av grädden och philadelphian.
- Nu lägger du de sista kålrabbi skivorna över.
- Sen häller du det sista av grädd -och philadelphiablandningen över gratängen. Strör över ströbrödet och lägger på några smörklickar.
- Nu skall gratängen stå inne i ca 30 minuter och så var du klar.
Här hos mig en småbarnsfamilj,
serverades det denna gång korv till men tror att det är rätt valfritt vad du vill ha.
Skall göra någon god köttbit nästa gång.
MUMS vill jag bara säga, ni som kommer över kålrabbi prova på detta lätt och gått.
Är ett recept som är både HÄR odlat och som säkert passar som både GI och LCHF!!!
Och ni alla där ute odla kålrabbi om ni bara har möjlighet det är väldigt lätt!!!!
Här kan ni läsa mer om min odling av kålrabbi
Här finns lite mera djupgående information om kålrabbin.
Här hittar ni andra recept jag provat med kålrabbi.
Smaklig måltid /Gela
6 kommentarer:
Jag har tidigare gjort ditt recept på kålrabbi och det var så himla gott så nu ska jag prova gratängen också. Du är en duktig kock tydligen!
Kram Eva
Det här låter ju jättesmaskigt. Det måste provas..
Jättetack för receptet! Jag har fyra kålrabbisar i kökslandet. Fick dem som småplantor av en snäll väninna. Nu vet jag hur de ska tas om hand:-)
Gott recept!
Jag älskar kålrabbi men vet inte varför det inte ens blev sått några i år... Skall köpa några och göra din gratäng som låter gööörgod. Gratänger är så himla gott - oj vad jag blev hungrig nu.
Vi ses
Malin
Tack för tipset, det låter och ser supergott ut.
Ha det bäst.
Kram Lotta
Tack för receptet! Nästa gång ska jag laga kålrabbi i ugn : )
/Cika
Skicka en kommentar