Etiketter

Trädgård Blommig fredag Recept Syförening Tomater Hund Köksträdgård Nya lärdomar Virkning Traditioner tomatprovning husbygge Hus och trädgård Turf Värt att se Höns Våra djur Övrigt Byggnadsvård fönster Klimat och miljö byggnadsvård Fåglar LCHF recept. Rosor Stickat Klematis Mina rosor Morot Vårtecken Julblommor Katt Miljövänliga tips kål trädgårdsmässa viktminskning Gästinlägg Hos mig 2011 Våra duvor Fäboda gurka morotsprovning Fototriss Squash kålrabbi Korgodling Natur Pumpa Utflykt Vedspis Byggnadsvård vedspis Gelas tips Gurkprovning damm trädgård duvor vår Bröd Chili Helgglädje Härodlat recept Jul Sallad Saturday Show Off Trädgårdstips bladkaktus tips Award Byggnadsvård papptak Golv Julmat Majs Perenner i Gelas trädgård Recept tomater Resor Rödbetor Symaskin Tävling brysselkål grönkål kanin tulpaner Ettåriga blommor Hos mig 2012 Hönshus Lök Mangold Snickarglädje damm hem och villa kyckling recept mat på vedspis rödkål vaktel Hos mig 2013 Kålrabbi recept Lillajul Månad för månad hos mig Paprika Planteringsskyltar broccoli danskläder fiskar liljor linolje målning musik sömnad ved vitkål Äpple Akleja Avenbok Barnrum Björnbärshallon Blek taggborre Bokrecension Fruktträd Fuchsia Gryta Gräs Halloween Haverrot Hos mig 2016 Januari göromål Jordgubbar Krusbär Känguruäpple Köttfärs recept Lerjord Limfärg Livets irrvägar Nässlor Päron Påsk Recept drycker Rotfrukts recept Sandhamn Skrattduva Undulat Svartrot Tomatodling på friland Torn Vävning badrum blomkål byggnadsvård lada cherimoya clivia efterrät faverolle höns fisk foto gamla hus hörnjärn kaktus krukväxter körsbär lamm recept macro melon plommon soppa såpbubblor tazetter tro hopp och kärlek tryckkitt trädgårds video trädgårdsgång vaktelbur vaktelskötsel Äggkläckare

tisdag 15 februari 2011

Mönster till hyllspets

Cyber syförenings tisdag,

Detta mönster har jag kopierat från cyber - rymden. Men hittar inte tillbaka dit. Brukar ju fråga om jag lägger ut andras mönster.
Om nån av er känner igen detta så hör av er så jag kan länka rätt.
Skall fortsätta mitt sökande efter ägaren till mönstret.

Vad glad jag blir efter tips så hittade jag tillbaka till bloggen 70%garn där mönstret fanns. Här har ni den fina bloggen där det finns väldigt bra och utförligt beskrivet hur man gör hyllremsan!!
Hyllremsa

Garn: 8/4 bomullsgarn
Virknål: 2
Virkfasthet: 26 st = 10 cm

26 cm: Lägg upp 75 lm. Virka 73 st = 12 bågar
36 cm: Lägg upp 99 lm. Virka 97 st = 16 bågar
46 cm: Lägg upp 123 lm. Virka 121 st = 20 bågar
75,5 cm: Lägg upp 195 lm. Virka 193 st = 32 bågar

Lägg upp önskat antal lm.

1: Börja i 4:e lm från nålen och virka st i varje lm varvet ut.2: 3 lm (=1:a st). Hoppa över 2 st.
"(1 st + 3 lm + 1 st) i nästa st, hoppa över 2 st" varvet ut.

Avsluta med 1 st i sista m.
3: 1 lm, 1 fm i första st.

"(1 hst + 1 st + 3 dst + 1 st + 1 hst) om lmb.
1 fm om nästa lmb" varvet ut.
Avsluta med 1 fm i sista st.

Mera tips på saker att handarbeta med hittar ni här.
Lycka till /Gela

15 kommentarer:

~ Mormorshem ~ sa...

Jättesöt hyllbård!

Kram

Emelie Viklund Hermansson sa...

så fin! tack för mönstret :) jag känner faktiskt igen bilderna, har sett dom förr, men kan inte minnas vart! :)

Mon jardin en ik sa...

Söt är den. Det finns så mycket i cyber-rymden att det är lätt att tappa bort var man hittade.Ibland är det lite bråttom och då tror man att man säkert kommer dit igen men..nej då.
Ha en fin dag.
Anje

Susanne sa...

Kram till dagen..

Susie på Stjärnarve sa...

Oj, oj, oj vad du är duktig som virkar hyllbårder! Skulle jag aldrig orka med!!

Vild-rosen sa...

Hej,
inte för om jag vet om det är där du kopierat mönster ifrån men samma hyllremsa ( tror jag ) finns på en blogg jag brukar besöka som heter ...http://sjuttioprocentgarn.blogspot.com
Ha en bra dag
Kram Susanne

Jessica sa...

Jättesöt! En kompis till mig virkade en hyllremsa i samma färg som hyllan. Blev jätteläckert eftersom hyllan var illgrön!
http://gronagrenen.blogspot.com/2011/02/kreativt-kalas.html

Hundra procent husmor sa...

Tack för att du lade ut mönster på hyllremsan som du visade förra tisdagen. Nu skall jag gå och plocka fram virknålen.

eddy sa...

tack för mönstret=) detta vill jag sätta tänderna i! kram på dig

Gela sa...

Tack ni goa för hjälpen att hitta mönstrets ursprung. Jag gillar det mycket och det är lätt att göra. Tack vildrosen det var mitt i prick!!
Jag är lite för snabb ibland och glömmer skriva var jag hittat mönster. Tror ju att jag skall hitta tillbaka och komma ihåg men det gör jag ju inte!!!!
Ha en fin fin dag/Gela

Husmorsskolan sa...

Så fint! Att virka hyllbård har stått på min önskelista länge nu. Får se när det hinns med. Tills dess njuter jag av din;)

Tack för att du deltog i symötet!

Hälsningar fr Maja

m sa...

Hej! Vad kul att du har virkat min hyllremsa! Jag höll på länge och experimenterade för att komma fram till ett mönster som jag både var nöjd med och som gick snabbt och enkelt att göra. Det blir ju några meter :-) Nu undrar jag bara om det är någon som har nåt bra sätt att sätta fast dem. Jag har tagit dubbelhäftande tejp, men är inte riktigt nöjd med det. Hyllkanten är för hård för häftstift.

m sa...

... och om det är fler som virkar den, blir jag jätteglad om ni skriver en kommentar hos mig så jag får se hur det blir!

blomkronan sa...

Virka var länge sedan jag gjorde... blir lite sugen på att prova igen, om takterna sitter i =)

Snäckskalsdalen. sa...

Så snällt! Tusen tack, jag hade tänkt fråga om mönstret till hyllremsan, jag är en stor fan av virkade hyllremsor, det är så hemtrevligt.
Och tack för alla fina blommor på Valentindagen!
Försenad Valentin kram från
Agneta

Elegant Rose - Diagonal Resize 2