Etiketter

Trädgård Blommig fredag Recept Syförening Tomater Hund Köksträdgård Nya lärdomar Virkning Traditioner tomatprovning husbygge Hus och trädgård Turf Värt att se Höns Våra djur Övrigt Byggnadsvård fönster Klimat och miljö byggnadsvård Fåglar LCHF recept. Rosor Stickat Klematis Mina rosor Morot Vårtecken Julblommor Katt Miljövänliga tips kål trädgårdsmässa viktminskning Gästinlägg Hos mig 2011 Våra duvor Fäboda gurka morotsprovning Fototriss Squash kålrabbi Korgodling Natur Pumpa Utflykt Vedspis Byggnadsvård vedspis Gelas tips Gurkprovning damm trädgård duvor vår Bröd Chili Helgglädje Härodlat recept Jul Sallad Saturday Show Off Trädgårdstips bladkaktus tips Award Byggnadsvård papptak Golv Julmat Majs Perenner i Gelas trädgård Recept tomater Resor Rödbetor Symaskin Tävling brysselkål grönkål kanin tulpaner Ettåriga blommor Hos mig 2012 Hönshus Lök Mangold Snickarglädje damm hem och villa kyckling recept mat på vedspis rödkål vaktel Hos mig 2013 Kålrabbi recept Lillajul Månad för månad hos mig Paprika Planteringsskyltar broccoli danskläder fiskar liljor linolje målning musik sömnad ved vitkål Äpple Akleja Avenbok Barnrum Björnbärshallon Blek taggborre Bokrecension Fruktträd Fuchsia Gryta Gräs Halloween Haverrot Hos mig 2016 Januari göromål Jordgubbar Krusbär Känguruäpple Köttfärs recept Lerjord Limfärg Livets irrvägar Nässlor Päron Påsk Recept drycker Rotfrukts recept Sandhamn Skrattduva Undulat Svartrot Tomatodling på friland Torn Vävning badrum blomkål byggnadsvård lada cherimoya clivia efterrät faverolle höns fisk foto gamla hus hörnjärn kaktus krukväxter körsbär lamm recept macro melon plommon soppa såpbubblor tazetter tro hopp och kärlek tryckkitt trädgårds video trädgårdsgång vaktelbur vaktelskötsel Äggkläckare

onsdag 9 februari 2011

Det grönskar hos mig!

Hej alla kära. Just nu så växer det så det knakar här hos mig. Pelargonerna har fått en bättre och ljusare plats. Skall beskäras och tas sticklingar av snart. Sen skall de planteras om. Vissa är frösådda för 1 år sedan andra är köppta senaste år för jag hade ju ihjäl alla mina senaste vinter.

Physalisen och fuchsian kommer snällt ännu ett år, det tackar jag för.


Frösådderna börjar visa sig så smått. Har ju försökt plantera lite tidigare detta år vissa frön för att testa om det påverkar skörden. Jag har mina små experiment.
Om ni undrar vad det är för rishög i bilden under så är det ett litet fågelbo som jag hittade i granen när jag skulle kasta ut den....


Här syns kronärtskockor, chili, lök, praktklätt och aubergin. Som ni ser så planterar jag i återvunna smör och mjölkpaket. Jätte praktiskt. Tvättar ur dom först och sen är det bara att så.


Nu hukar jag mig för jag gör inte ens hål i bottnen på dom..... Än så har det fungerat.

De får en dusch av blomsprutan 1-2 ggr /dag beroende på hur soligt det varit. Skall bli intressant att se om jag får mera lök detta år en tidigare när de får längre tid på sig. Kronärtskockor har jag aldrig planterat så det är premiär!!! Kul
HÄR kan ni läsa om mina sådder.


Tog en sväng i trädgården för några dagar sen för att hitta grönt. Batteriet tog slut i kameran men hann fota lite i alla fall. Persiljan ger ej upp i första taget. Vet ej hur många år denna persilja stått här och den vill helt klart vara med en stund till. Kul för mig.


Och jag hittade en blomma, om man nu kan kalla den så, visst ser den lite ledsen ut men det är i alla fall en blomma.


Lite glad blir man åt den klarblå himlen som var för några dagar sedan. Hoppas på mer sol snart!!


Senaste höst köppte jag många skott av julkaktusar på Tradera. Tänkte som så att det tar ju en stund innan de blir stora och ger blommor. Har alltid tyckt om bladkaktusar som det väl heter. De är lättskötta och blommar vackert. Skall ha dom i tornet så småningom när vi blir klara där. Tycker att bladkaktusar hör till i ett gammalt hus.Som ni ser har jag mina små funderingar, sänder också ett litet hej till maken i Paris. Hoppas du hittar lite frön denna gång.Ha en fin fin dag alla/Gela

13 kommentarer:

Betty sa...

Tack för härliga bilder som inger hopp om att det kommer en vår (trots snön som kom i förrgår).

Grönt är skönt !!! Kram Betty

Susie på Stjärnarve sa...

Vilken perfekt plats att ha sina frösådder på. Själv har jag ett tiotal fröpåsar, men ingen bra odlingsplats så jag får se vad jag ska göra med dom!

Anonym sa...

Now I know how the artichoke seedling looks like. I have sowed a few seeds, but they still did not sprout.

susanne sa...

oj va du e duktig!
sitter bara här och radar med mina fröpåsar ännu jag, har inte fått nånting i jord!
men så har vi halvmeter snö ännu och mera kom de idag =)
kram

Gunilla sa...

Visst är det roligt när det börjar ge lön för mödan. Här har det börjat kika upp lite frösådder ochså och det står i uterummet för att inte bli så höga.

Visst blir det fint med kaktusar i ert torn de tillhör ju gamla tider och blommar fantastiskt om man får de att trivas.

Ha det gott
Gunilla

C. Tvillingmamma sa...

Eeenej va? Ska jag har satt chillin redan? Aaa...jag har inte ens hunnit koma på va ja ska ha bordet för krukor inne juh!

Mia sa...

Det är ju så pirrande härligt att se dom små fröna spira och växa. Kronärtskocka, spännande, hoppas det går bra. En söt liten blomma allra redan, stackarn må ju frysa men så himmelsk blå och vacker :)

Marina sa...

Så våriga bilder och text! Efter gårdagens storm är jag så glad att både Lugnet och allt annat klarat sig och nu vill jag bara ha VÅR.

Kram!

Mon jardin en ik sa...

Man får en sån lust att börja så men jag får/måste vänta lite till. Fröpåsarna finns men här har jag ingen bra plats att ställa krukor eller mjölkpaket(bra idee)och sedan skulle dem inte få plats i bilen när vi ska iväg.Det är lättare att sätta igång när vi har kommit ner.
Och det är klart att allt blir ändå tidigare i Frankrike.
Tycker om julkaktus.Har en mycket gammal en. I alla fall är det ett barnbarnsbarn av min mormors kaktus.Några skott ska med och få växa till sig därnere.
Ha det gott
Kram
Anje

Katarina sa...

Hej Gela! Gör du ett blommigt inlägg, så skriver jag in dig i Mister Linky.
Ha så trevligt!

idémakeriet sa...

Snacka om att få vårkänslor, vad härligt medalla dessa gröna bilder.
Ja inte ens börjat att tänka på att frö sår men det är kanske dags.
Tack för din vårkick.
Kram Gerda

Lisa sa...

Vårkänslor får man hos dig :-) Vad härligt det är när det börjar sticka upp i sådderna ! Har glömt att kolla min persilja. Fast idag har vi fått en massa snö så det får väl vänta.
Lisa/Lisas trädgård

Snäckskalsdalen. sa...

Det växer ju så fint i dina små käcka krukor, jag har inte sått ännu, men fick en bra idé där att börja samla mjölk- och filkartonger. Jättebra!
Bladkaktusar är så fint, mina favoriter också, lättskötta och beläningen när dom blommar är enorm. Vilken bra idé att köpa på tradera!
Många bra idéer jag fick här hos dig idag.
Agneta kram

Elegant Rose - Diagonal Resize 2