Etiketter

Trädgård Blommig fredag Recept Syförening Tomater Hund Köksträdgård Nya lärdomar Virkning Traditioner tomatprovning husbygge Hus och trädgård Turf Värt att se Höns Våra djur Övrigt Byggnadsvård fönster Klimat och miljö byggnadsvård Fåglar LCHF recept. Rosor Stickat Klematis Mina rosor Morot Vårtecken Julblommor Katt Miljövänliga tips kål trädgårdsmässa viktminskning Gästinlägg Hos mig 2011 Våra duvor Fäboda gurka morotsprovning Fototriss Squash kålrabbi Korgodling Natur Pumpa Utflykt Vedspis Byggnadsvård vedspis Gelas tips Gurkprovning damm trädgård duvor vår Bröd Chili Helgglädje Härodlat recept Jul Sallad Saturday Show Off Trädgårdstips bladkaktus tips Award Byggnadsvård papptak Golv Julmat Majs Perenner i Gelas trädgård Recept tomater Resor Rödbetor Symaskin Tävling brysselkål grönkål kanin tulpaner Ettåriga blommor Hos mig 2012 Hönshus Lök Mangold Snickarglädje damm hem och villa kyckling recept mat på vedspis rödkål vaktel Hos mig 2013 Kålrabbi recept Lillajul Månad för månad hos mig Paprika Planteringsskyltar broccoli danskläder fiskar liljor linolje målning musik sömnad ved vitkål Äpple Akleja Avenbok Barnrum Björnbärshallon Blek taggborre Bokrecension Fruktträd Fuchsia Gryta Gräs Halloween Haverrot Hos mig 2016 Januari göromål Jordgubbar Krusbär Känguruäpple Köttfärs recept Lerjord Limfärg Livets irrvägar Nässlor Päron Påsk Recept drycker Rotfrukts recept Sandhamn Skrattduva Undulat Svartrot Tomatodling på friland Torn Vävning badrum blomkål byggnadsvård lada cherimoya clivia efterrät faverolle höns fisk foto gamla hus hörnjärn kaktus krukväxter körsbär lamm recept macro melon plommon soppa såpbubblor tazetter tro hopp och kärlek tryckkitt trädgårds video trädgårdsgång vaktelbur vaktelskötsel Äggkläckare

lördag 18 januari 2014

Turf i vinterskrud

Nu är det kallt ute... 
jag idag är det bara -4 men senaste turfturen inleddes med -10,7. Men lika glad är min turfkavaljer för det,
 och matte pälsar på sig. 

Jag gillar verkligen Akillez istappar, 
jag besparar er bild på mina egna=)
Det är oerhört vackert där ute nu,
 men lite saknar jag samma vy för några veckor sen.

Men slut med klagolåten nu...
Det är vackert även nu punkt slut.
 Men det är kallt.
Jag försökte desperat få ögonen på en känd turfare Yeti härom dagen för att kunna kolla in hur han har löst detta med vinterturf men han var en sån gentleman att han inte tog zonen jag skulle till, eller så ingick inte inspectionzone i hans plan den dagen.
 Men jag föredrar att tänka att han var en gentleman...
Hur får ni telefonen att fungera??????

Jag har lite dåligt samvete när jag tar zonerna av dessa STOR turfare, 
Hoover som beger sig ut och turfa redan efter 5 och
 Yeti som startar lite senare och sen kommer jag och tar min runda och kniper deras zoner.
Men i och för sig så tar de glatt tillbaka dom senare.
Vilket är tur för då kan jag ju ta dom igen...

Hur gör jag då för att klara turfningen vintertid,
 var lite nervös tidigare i höstas hur detta skulle gå, 
har faktiskt inte turfat cyklande vintertid tidigare.
 Men nu sen jag provat cykla vintertid förstår jag inte varför jag inte gjort det tidigare. 
Här i Stockholmsområdet går det väldigt bra att cykla vintertid. I bilden ovan ser ni hur de ligger i för att hålla cykelvägarna öppna. Vissa cykelvägar sopas snöfria och saltas så det finns inget att klaga på. 
Ja saltet vet jag inte om jag är förtjust i undrar vad det gör med min hunds tassar men de allra flesta cykelvägar är sandade på gammalt hederligt sätt. 

Cykeln har jag utrustat med dubbdäck och det är bra för vissa partier är ju cykling över bara is och då är dubbarna bra.  Jag vill verkligen rekommendera dubbdäck (har den billigare varianten)tror inte annars att jag skulle våga cykla som jag gör med hund, vintertid.
 Jag räknar kallt med att det förmodligen är lite mjukare att åka i backen med,
 får sikta på en driva....

Det som jag inte får att fungera vintertid är telefonen... har börjat få massor av reklam stup i kvarten och det slår på något sätt ut turfen så vid varje zon står jag och väntar en stund efter rösten i fickan Taking Zone om den inte kommer är det bara att plocka fram telefonen ta av handskarna och kolla läget. 
Ofta står det att jag måste aktivera GPS för att kunna ta zonen och när telefonen ser ut som ovan är det inte så lätt att navigera=)
Om jag har riktigt otur så har telefonen låst sig helt och jag får stå och mecka en stund....
Sen är det ju lite "roligt" att turfa utan karta, då gäller det ju att veta var man har zonerna och sen är det ju inte säkert att man är ensam ute,den kvinnliga rösten i fickan kan ju plötsligt få för sig att säga Zone Blockt
.....då är det ju till att kolla läget och ändra rutt...

Lite triggande är det ju att ligga direkt efter kära maken i statistiken...
NU ÄR JAG FÖRE HONOM!!!!
Han går och mumlar lite här hemma....=)

Så här ser min turfutrustning ut=) ett par söndriga fingervantar som gör att jag kan navigera på telefonens display utan att ta av mig fingervantarna,
 bra nu när det är så kallt.
 Sen har jag fått övergå till ett par riktiga handskar utanpå för annars blir det urkallt och helt ohållbart!! 
Beprovad sak.
På fötterna har jag ett par tjockare skor som det ryms många strumpor i.
 4 strumpor på var fot det måste till när det är -10. 
Sen är det till att gå lite mellan zonerna för att få upp cirkulationen i tårna annars fryser de till is...på turerna som blir några timmar långa.
Inte så glammigt=)
SÅ ser min turfvardag ut, men mest kul just nu är att jag ligger före maken=)=)
Idag är en turffri dag
 men imorgon ska vi se om jag kan ta mig ut igen,
 om barna hålls friska och så.

Turfa lungt där ute/Alfaturfan

2 kommentarer:

DIProgan sa...

http://www.kdapotek.se/Sortiment/Djurlakemedel/Ta-hand-om-vintertassarna/ Lite o läsa om hundar, salt o vinter. Tasssalva, vilken grejj! :D Ha'de!

"Hoover" sa...

Ha aldrig dåligt samvete för att du tar andras zoner. Det är ju det som det går ut på! Jag vet att Yeti kommer strax efter mig och sedan kanske du. Men det gör inget. Jag får ju alltid takepoints! :-)

Elegant Rose - Diagonal Resize 2