När man lagt om kosten till lågkolhydrat kost så äter man ju ej längre "vanligt" bröd.
Därför bakar jag nu detta goda knäckebröd.
Det här behöver du:
4 msk smör
1 dl linfrö
1 dl sötmandel
4 msk sesamfrön
4 ägg
1 tsk salt
Så här gör du:
*Sätt på ugnen i 175 grader.
*Smält smöret.
*Mixa linfrö, mandel och sesamfrön i en mixer.
*Blanda detta i bunke med smör, ägg och salt.
*Bred ut smeten på blakplåtspapper, på en plåt.
*Bred ut smeten i ett tunnt lager över hela plåten.
*Strö gärna över valfritt frö för extra smak.
*Lägg in plåten i ugnen, grädda 30 minuter.
*Efter 30 minuter stänger du av ugnen.
*Ta ut bröden och skär i lämpliga bitar med kniv.
*Sätt tillbaka plåten i ugnen där du har luckan på glänt, där eftertorkar knäckebröden bra.
Förvaras torrt och kallt
Gott knäckebröd på ett lite annorlunda sätt.
Gott med ost och valfritt pålägg på.
Lycka till /Gela
2 kommentarer:
Hej Gela,
Det ser ju jättegott ut! Det skulle jag gärna prova även om jag normalt inte äter LCHF:)
Kram!
Mmm vad gott det ser ut. Jag äter nästan bara knäckebröd och så med groddar på så klart.
Har du haft det bra i sommar?
jag har haft det galet stressigt och jobbigt med vädret.
Skall bli kul och få lite tid igen att titta in till dig.
Kram
annika
Skicka en kommentar