Etiketter

Trädgård Blommig fredag Recept Syförening Tomater Hund Köksträdgård Nya lärdomar Virkning Traditioner tomatprovning husbygge Hus och trädgård Turf Värt att se Höns Våra djur Övrigt Byggnadsvård fönster Klimat och miljö byggnadsvård Fåglar LCHF recept. Rosor Stickat Klematis Mina rosor Morot Vårtecken Julblommor Katt Miljövänliga tips kål trädgårdsmässa viktminskning Gästinlägg Hos mig 2011 Våra duvor Fäboda gurka morotsprovning Fototriss Squash kålrabbi Korgodling Natur Pumpa Utflykt Vedspis Byggnadsvård vedspis Gelas tips Gurkprovning damm trädgård duvor vår Bröd Chili Helgglädje Härodlat recept Jul Sallad Saturday Show Off Trädgårdstips bladkaktus tips Award Byggnadsvård papptak Golv Julmat Majs Perenner i Gelas trädgård Recept tomater Resor Rödbetor Symaskin Tävling brysselkål grönkål kanin tulpaner Ettåriga blommor Hos mig 2012 Hönshus Lök Mangold Snickarglädje damm hem och villa kyckling recept mat på vedspis rödkål vaktel Hos mig 2013 Kålrabbi recept Lillajul Månad för månad hos mig Paprika Planteringsskyltar broccoli danskläder fiskar liljor linolje målning musik sömnad ved vitkål Äpple Akleja Avenbok Barnrum Björnbärshallon Blek taggborre Bokrecension Fruktträd Fuchsia Gryta Gräs Halloween Haverrot Hos mig 2016 Januari göromål Jordgubbar Krusbär Känguruäpple Köttfärs recept Lerjord Limfärg Livets irrvägar Nässlor Päron Påsk Recept drycker Rotfrukts recept Sandhamn Skrattduva Undulat Svartrot Tomatodling på friland Torn Vävning badrum blomkål byggnadsvård lada cherimoya clivia efterrät faverolle höns fisk foto gamla hus hörnjärn kaktus krukväxter körsbär lamm recept macro melon plommon soppa såpbubblor tazetter tro hopp och kärlek tryckkitt trädgårds video trädgårdsgång vaktelbur vaktelskötsel Äggkläckare

onsdag 30 juni 2010

Åt pipsvängen med dålig fiberväv och sniglar.

Blir lätt irriterad på att köpa fiberväv för dyra pengar som håller i några veckor och sedan är full av hål.

(Tisteln syns inte eller hur...)
Har under denna sommar bytt fiberväv 2 gånger redan. Den som jag satte över min vitkål för nån vecka sedan är redan full av hål.Morr...

Snälla, snälla ni var köper ni er fiberväv eller hur gör ni för att ej få maskätna grönsaker.

Tycker fiberväven blir av sämre kvalite för vart år som går. Men tyvärr ej billigare.

Skall reklamera denna gång hoppas på att åtminstone få pengarna tillbaka.
Har köppt Plantagens fiberväv hittills, men måste nog hitta någon annan.

De kära sniglarna åt upp nästan alla mina kålplantor.

Tur att jag fökultiverade rätt många plantor, fick plantera om dom 3 gånger i samma land hann ej hplla undan för sniglarna.

Till slut ruttnade jag till och köppte snigelmedel, fast det egentligen är mot mina principer.

Ja jag har handplockat. Ja jag har använt fiberväv som bara går sönder.
Jag till och med försökte bygga en groddamm för att grodorna skulle trivas bättre och ta de förbaskade sniglarna.

(Lite blomfägring bland gnället)

Nu äntligen så har jag sluppit sniglarna efter att ha strött ut medlet. Kan ju ej säga annat än att jag är glad.


(Pioner)
Det kanske löser sig på sikt snigelplågan, men vill ju ha lite kål detta år också.

Sniglarna formligen älskar kål!!!!

Har alla möjliga varianter av sniglar, mördarsniglar, åkersniglar, skogssniglar, pantersniglar. För att ej tala om alla snäckor....

Slut tjatat och gnällt nu.

Sniglarna är väck och fiberväven skall åtgärdas när jag kommer på ett bra sätt!!

Har hjälp i trädgården detta år.

Har som vanligt lite svårt att dra upp oönskade blommor bland stenen.

Får dock lite hjälp av Akilles.

(Så här är det meningen att det ska se ut, mellan plattorna. Men har ej kommit dit än, timjan och Akilles)
Men det blommar på rätt friskt ändå. Skulle ha varit i blomsterängen istället...
Ha en fin dag!!!/Gela

En ros till maken i Paris.

19 kommentarer:

Mimi sa...

Akilles är för mig helt oemotståndlig!! Underbart söt!!! Vacker pion, och timjanen mellan stenarna är bara wow, det är förresten också blommorna som du inte dragit upp! Jag kunde inte heller ha dragit upp dem!! Tur att jag inte har sniglar här, åtminstone inte så att jag skulle ens lägga märke till dem. Hälsn Mimi

Lena/isis sa...

Fy va´tråkigt. Har tyvärr inget tips ang. bättre fiberduk . Har själv köpt på plantagen. Men det måste ju finnas ...Men jag fick mig en funderare när jag läst ditt inlägg. Visst är väl broccoli en kålväxt. Måste ju lägga över den jag odlar. MEN har du alltid duk på eller bara på nätterna ?? eller hur gör du ?

Vilken fin bild på Akilles och timjan :-)

Kram

ullis sa...

Gela, köp myskankor så slipper du sniglar!
fniss... kanske inte riktigt vad du tänkt men det hjälper, jag lovar...
hoppas att det ordnar sig med fiberduk och ohyra!
Kramar Ullis

Gela sa...

Hej Ullis jo du myskankor skulle vara nåt det. Har faktiskt tänkt på det men då får nog kära maken hicka!!!

Lena/Isis Jag har nog duken på hela dygnet. Just nu går den sönder så fort jag rör duken. Täcker även broccolin för senaste år tyckte tvestjärtarna att det var en toppenmåltid med broccoli.

Mimi Jo visst är Akilles fin. Helt underbar.

The Secret Garden sa...

Ja det är tråkigt när man köper grejer som sedan inte håller måttet! Själv så köpte jag en massa säckar kogödsel på Granngården som nu har visat sig innehålla MÄNGDER med ogräsfrön!!!! Det kryllar av saker som kommer upp i mina tre nya rabatter och en som jag grävt om. Här går man och köper dyr gödsel för att allt ska bli sååå Bra! Och så blir det bara helvete! Är lite less, minst sagt.

Underbar bild på Akilles bland tuvorna med timjan! :)

ha det fint!

Maleviks Rosenträdgård sa...

Trist duk..men fina bilder :)
Håkan

gittan sa...

Fiberduk har jag köpt hos vår lokala bygghandlare (Woody)och den håller bra tycker jag. Vi täckte hela baksidan med fiberduk efter jordvärmegrävandet för att få gräs snabbt och utan att fåglarna käkade upp alla frön. Den duken har har jag återanvänt i många år därefter. Jag täcker ofta mina pallkrageodlingar med fiberduk, t.ex nu när jordgubbarna börjar mogna så att fåglarna inte äter dem före mig. Ser fövisso inte kul ut men fungerar mycket bättre än nät. Har du någon Woody-butik i närheten så kika efter fiberduk där, det borde ju vara samma i hela butikskedjan. Åkersniglar har jag gott om och de är minsann glupska de med. Jag kör med saxen och de åren de var som flest även snigelfritt. På den tiden kunde jag klippa 100 sniglar på en kväll och då var det bara de som satt under den ena vattentunnan vid växthuset. Vi hade t.o.m åkersniglar i poolen - gissa om döttrarna tyckte det var äckligt!
LÅngrandig blev jag f-låt. Ha en fortsatt fin kväll dvs. njut av din fina trädgård / kram gittan

ormbunke sa...

Vilket jobb du har haft med odjuren. Har själv varit ute och plockat några ikväll. Det är tidig morgon och sen kväll som gäller. Men peppar,peppar har de inte förstört så mycket ännu. Men så har jag ingen kål och ingen tagetes, Ha de gott. Anita

Madame C sa...

Visst blir man galen på den där fördömda duken. Köpte kålduk istället förra året. Den är tjockare och lite mer seg. I vanlig affär hittade jag en. Sen blev det ju ingen kål i år, eftersom jag gjorde om hela köksträdgården och det hanns inte med. Men du, vilken tröst i sorgen att du har en sån dunder söt valpkille att glädja dig åt!
Ha det gott,
Charlotta

Lilla My sa...

Trist med sniglar hoppas du får bukt med dom. Är väl nog bäst att strö ut snigelmedle så dom jäklarna dör av att äta det.

Tjusig trädgård och en så söt vove säkert lika bra hjälpreda som min dottersn vove...ibland ligger hon i skuggan sen hoppar hon iväg in i min blombänk...vilket återföljs av ett tjut från mig...det är härligt med djur :)

Ha det bra
Lotta

Hannele på Hisingen sa...

Pioner är så fina.

Anette sa...

Hmm, jag blir lite trött på tekniken..........skrev en lång kommentar som försvann (tror jag i alla fall annars får du väl två!!)
Så trist med sniglar och dålig fiberduk! Min fiberduk dukade under efter vintern i växthuset. Den föll i småbitar och blev som stora dammtussar. Minns inte vad jag köpt den, men det är stor risk att det är på samma ställe som du!
Kan man inte odla kål i stora krukor eller hinkar? Jag har inte en aning, men jag funderar på det. Det borde väl vara snigelsäkert!
Annars kan du väl testa att lägga krossat äggskal i en cirkel runt varje plant. Jag gör det med mina hostor och det har fungerat bra.
Pioner har en fantastisk färg. Jag tror snart att min slår ut. De är väldigt sena i år.
Akilles är ursöt! Men det vet du väl redan ;-)
/Anette

Lillebeth sa...

Jag är alltså inte ensam om eländet: Jag har använt fiberduk i ca 20 år och kvaliten har verkligen blivit sämre. Den jag köpte då, för så länge sedan, håller fortfarande medan den nya går sönder vid minsta beröring. Vad kan man göra åt det? Starta en aktionsgrupp? Må så gott!

Susie på Stjärnarve sa...

Oj, vad gullig och busig Akilles ser ut!
Vad gäller odling under täckning så har jag ett jättebra tips som jag använder mig själv av; Jag odlar inget mer matnyttigt än tomater, chili och paprika! *hi, hi*
Alltså är jag helt fel person att komma med några råd!

Mammasblommor sa...

Akilles ser helt oemotståndligt go och fin ut!
Så vackert det blommar hos dig, din trädgård ser så härlig ut! Vackert med blommor mellan stenarna!
Sniglar är ett elände, jag funderar också på att köpa Snigelfritt! Här finns massor med snäckor och små åkersniglar! Snäckorna är ganska lätta att hitta men de små sniglarna äter massor och är hopplösa att få tag i, jobbiga typer!
Ha det gott i sommarvärmen!

Marieberg sa...

Dålig kvalitet kan verkligen förarga en, jag håller med!
Härligt med en sååå bedårande Akilles bland tuvorna med timjan, en sånn hjälpreda borde alla få ha :-)

Rantamor sa...

Tjingeling på dig. Ja du ser ut att ha fiender i din trädgård...jag skulle bli hur arg som helst med allt jobb du lägger ned på din trädgård å så ska sniglarna äta upp allt.
Va ha dom kommit ifrån förr i värden, som mammaalltid sa, fanns det sniglar då. Inte minns jag d. Jag hade nå 4H grönsaksland när jag va liten och fick beröm.....men jag tror nog mamma hade ett finger med där också..=)

Ha d gott å hoppas du får bort ohyron...

Anna sa...

Usch, inte kul med oinbjudna djur i trädgården. Nyttodjur av alla de slag vill man ju gärna ha, men resten? Sniglar, löss och andra glupska typer klarar man sig utan...
Något undermedel mot sniglar har jag inte. Läser dock din blogg betydligt oftare än jag lämnar kommentarer och kan inte annat än beundra din trädgård... Du har något att hämta på min blogg. ;)

Sabina sa...

Hejsan!
Sökte på något så hamnade jag här! Inte så dumt.
Jag läste ditt problem om fiberväven. Min fiberväv tycker jag håller bra. Jag har fått den begagnad av min man, som är jordgubbsodlare. Jag vet inte om det bara ser ut så på bilderna eller om det är så, men jag tycker min ser tjockare ut. Min store kille som är 2 år, har sprungit flera ggr över den, när potatisen var täckt. Men din väv ser ut att ha fått mycket mera stryck utav ingenting, jämfört med den jag har, som verkligen har fått bekänna färg. Jag skulle gissa att han har köpt väven via någon odlingsfirma. Den är 10m bred och hur lång det vet jag inte. Så det kanske är lite mycket att köpa ensam.

/Sabina

Elegant Rose - Diagonal Resize 2