Ketchup
Ett bra recept smakar ej som Felix men jag vet vad jag äter och det blir gott.
1 kg tomater
1/2 kg gul lök
1,5 dl rödvins vinäger
5-10 lagerblad
10 kryddpepparkorn
10 nejlikor
2 kardemummor
3 cm bit kanelstång
lite peppar
1-2 tsk senapspulver (alternativt gula senapskorn)
Lite salt
Om jag vill ha det lite sötare lägger jag i lite socker. Behövs egentligen inte.
*Skär tomater och lök i bitar.
*Lägg tomaterna och löken i en kastrull tillsammans med alla övriga ingredienser.
*Låt småputtra i 1-2 timmar.
*Plocka ur lagerbladen och kanelstången när det kokat klart.
*Om man vill kan man låta kryddorna vara kvar, om man tycker det är nog kryddigt så tar man bort kryddorna.
*Mixa allt noga.
*Lägg tillbaka i grytan låt koka ihop till bra koncistens utan lock.
*Smaka av med mer salt och vinäger om det behövs.
*Jag fryser ner ketchupen och tar upp ur frysen vid behov.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar