Etiketter

Trädgård Blommig fredag Recept Syförening Tomater Hund Köksträdgård Nya lärdomar Virkning Traditioner tomatprovning husbygge Hus och trädgård Turf Värt att se Höns Våra djur Övrigt Byggnadsvård fönster Klimat och miljö byggnadsvård Fåglar LCHF recept. Rosor Stickat Klematis Mina rosor Morot Vårtecken Julblommor Katt Miljövänliga tips kål trädgårdsmässa viktminskning Gästinlägg Hos mig 2011 Våra duvor Fäboda gurka morotsprovning Fototriss Squash kålrabbi Korgodling Natur Pumpa Utflykt Vedspis Byggnadsvård vedspis Gelas tips Gurkprovning damm trädgård duvor vår Bröd Chili Helgglädje Härodlat recept Jul Sallad Saturday Show Off Trädgårdstips bladkaktus tips Award Byggnadsvård papptak Golv Julmat Majs Perenner i Gelas trädgård Recept tomater Resor Rödbetor Symaskin Tävling brysselkål grönkål kanin tulpaner Ettåriga blommor Hos mig 2012 Hönshus Lök Mangold Snickarglädje damm hem och villa kyckling recept mat på vedspis rödkål vaktel Hos mig 2013 Kålrabbi recept Lillajul Månad för månad hos mig Paprika Planteringsskyltar broccoli danskläder fiskar liljor linolje målning musik sömnad ved vitkål Äpple Akleja Avenbok Barnrum Björnbärshallon Blek taggborre Bokrecension Fruktträd Fuchsia Gryta Gräs Halloween Haverrot Hos mig 2016 Januari göromål Jordgubbar Krusbär Känguruäpple Köttfärs recept Lerjord Limfärg Livets irrvägar Nässlor Päron Påsk Recept drycker Rotfrukts recept Sandhamn Skrattduva Undulat Svartrot Tomatodling på friland Torn Vävning badrum blomkål byggnadsvård lada cherimoya clivia efterrät faverolle höns fisk foto gamla hus hörnjärn kaktus krukväxter körsbär lamm recept macro melon plommon soppa såpbubblor tazetter tro hopp och kärlek tryckkitt trädgårds video trädgårdsgång vaktelbur vaktelskötsel Äggkläckare

onsdag 6 juni 2012

Intensivt hos mig=)

Vilken intensiv månad.
Hur får ni andra orken och tiden att räcka till???
Hos mig har vi varit utsatta för hagelstorm och oväder, mina STACKARS gurkplantor!
På bilden ovan är de åtminstone lite gröna det är mer än de är idag.
Hoppas på överlevnad i alla fall...=)


Vad gör jag då när det är skitväder jo eldar i vedspisen och bakar som bara den,
 så jag kan göra annat när det är vackrare väder.
 
Eller var det nervositeten inför Akillez (hundens) mentalbeskrivning.
Lite av båda kan jag tro.
 Mentalbeskrivningen gick riktigt bra och jag är en stolt matte!!

Undulatflocken har fått tillökning,
 alla trivs så bra tillsammans roligt att se.

Rosenhagtornen blommar för första gången,
trodde det var dött och gjorde ett sista försök att flytta det för att se om den skulle trivas bättre och jag lovar den trivs verkligen här.
Tackar med en rejäl blomning detta år.

Klematis och rhododendronen blommar de klarade sig rätt bra undan haglet som kom.

Nu är det till att hålla sniglarna på avstånd lyckats sisådär med det. De gillar ju regn mer än vad jag gör.

Denna vår så har jag försökt vara än duktigare med att markera vad jag sått och var,
blir roligare då att gå runt och titta i landen.


Hoppas på stor bärskörd detta år mycket saft och sylt vill vi ha.

Jag gillar verkligen denna tid ändå så härligt nu när allt blommar trädgården har gått över till sitt blå/vita/lila stadie.
Är roligt att ens trädgård kan byta färg och skepnad på bara några veckor. Snart är det dax igen när rosorna börjar blomma och pionerna då ändrar den färg igen=)
Men försommaren är inte alltid en dans på rosor,
för en tid sen hade vi världens åskväder.
Jag som flyttat ut mina krukväxter för att de skulle få årets första riktiga dusch.
 Men trodde inte riktigt att det skulle bli sådant här väder....
Marken blev vit av hagelkorn, (stora som snöbollar....internt skämt)

Staaaaackars staaaackars blommor och blad,
så det kan gå.
Nej tjolahopp hoppas ni alla där ute har det bra och tar er tid att njuta också.
Sköt om er/Gela

7 kommentarer:

Pilgrim sa...

Jo intensivt är det just nu. Mycket som händer både i livet och i trädgården. Stackars inneväxter :-) De måste ha fått en väderchock. Fint har du det hos dig.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Ann-Mari sa...

Tiden räcker inte, och då har jag inte ens planterat något i år. Inte ens i växthuset...en av orsakerna till varför det är så kul att titta in hos dig och njuta av din blomsterprakt :-)
ha det fint!
kram
Ann-Mari

Lotta sa...

Väderat är inte kul denna sommar, för det ska det ju vara nu. Skitkallt och blåsigt och regnskurigt...fast nu skiner solen :-)
Jag ska gå ut och så om en del an trädgårdslandet som inte vill komma upp, skam den som ger sig och i växthuset är det oxå lite dålig fart pga vädret,
Ha en skön nationaldag.
Kram Lotta

Bondjantan sa...

Ja inte räcker tiden till allt... man får prioritera. Tyvärr måste jag prioritera lönearbetet ett tag till...

Grattis till mentalbeskrivningen, klart det skulle gå bra! Akilles som är så tjusig och mysig.

När det lugnar ner sig får du ta med Mari och komma hälsa på... Ser så fram emot att prata vidare om både ditt och datt! :-)

Kram

EL sa...

Tjolahopp på dig också! Försommarvädret har verkligen lämnat massor övrigt att önska. Fy, hur det har varit. Här i Småland har det varit kallt & ruggigt men de har inte haft lika mycket regn som vi i Stockholm (med "omnejd"). I morr´n blir det att ta tag i kameran och ut och fota allt som blommar, växer och sprider sig. KLIPPA GRÄSET står högst upp på att-göra-listan!!
Kram från Eva Linnea

Tant Otteskrufv sa...

Vem sa att man hinner med? Jag hittade just en hög fröpåsar som jag glömt skulle direktsås...men kanske det ännu inte är försent om värmen bara kommer åter? Så söta undulaterna var! Bilden väckte minnet av hur de jag hade brukade sitta och kutterkvittra om morgnarna :)

LINDA sa...

Här är farten inte heller superhög, men jag har inte så mycket att göra. Egentligen är det bara majsen som väntar på att få flytta ut och det kommer den att få vänta på ett tag till med tanke på vädret. Men jag ska sätta igång igen. Det är ju nästan dags att så lupiner och stockrosor till nästa år och det är ju det där med sådd jag gillar allra bäst :)

Solsken
//Linda

Elegant Rose - Diagonal Resize 2