Etiketter

Trädgård Blommig fredag Recept Syförening Tomater Hund Köksträdgård Nya lärdomar Virkning Traditioner tomatprovning husbygge Hus och trädgård Turf Värt att se Höns Våra djur Övrigt Byggnadsvård fönster Klimat och miljö byggnadsvård Fåglar LCHF recept. Rosor Stickat Klematis Mina rosor Morot Vårtecken Julblommor Katt Miljövänliga tips kål trädgårdsmässa viktminskning Gästinlägg Hos mig 2011 Våra duvor Fäboda gurka morotsprovning Fototriss Squash kålrabbi Korgodling Natur Pumpa Utflykt Vedspis Byggnadsvård vedspis Gelas tips Gurkprovning damm trädgård duvor vår Bröd Chili Helgglädje Härodlat recept Jul Sallad Saturday Show Off Trädgårdstips bladkaktus tips Award Byggnadsvård papptak Golv Julmat Majs Perenner i Gelas trädgård Recept tomater Resor Rödbetor Symaskin Tävling brysselkål grönkål kanin tulpaner Ettåriga blommor Hos mig 2012 Hönshus Lök Mangold Snickarglädje damm hem och villa kyckling recept mat på vedspis rödkål vaktel Hos mig 2013 Kålrabbi recept Lillajul Månad för månad hos mig Paprika Planteringsskyltar broccoli danskläder fiskar liljor linolje målning musik sömnad ved vitkål Äpple Akleja Avenbok Barnrum Björnbärshallon Blek taggborre Bokrecension Fruktträd Fuchsia Gryta Gräs Halloween Haverrot Hos mig 2016 Januari göromål Jordgubbar Krusbär Känguruäpple Köttfärs recept Lerjord Limfärg Livets irrvägar Nässlor Päron Påsk Recept drycker Rotfrukts recept Sandhamn Skrattduva Undulat Svartrot Tomatodling på friland Torn Vävning badrum blomkål byggnadsvård lada cherimoya clivia efterrät faverolle höns fisk foto gamla hus hörnjärn kaktus krukväxter körsbär lamm recept macro melon plommon soppa såpbubblor tazetter tro hopp och kärlek tryckkitt trädgårds video trädgårdsgång vaktelbur vaktelskötsel Äggkläckare

onsdag 9 maj 2012

Gelas godaste frasvåfflor

Nu har jag gjort de godaste våfflor jag någonsin ätit.
Tack Monika för det Magnifika Gamla Våffeljärnet!!
Det här behöver du till 8-12 laggar:

2,5 dl vetemjöl
2 dl kallt vatten
1 kryddmått salt
75 g smör
1 dl mjölk
3 dl vispgrädde

Så här gör du:

-Vispa mjöl, vatten, mjölk, salt och smält avsvalnat fett till en jämn smet.

-Vispa grädden till hårt skum och blanda ned den.
-Låt våffel smeten stå ca en timme i kylen innan du gräddar dom,
 så blir de sådär extra frasiga.
-Värm våffeljärnet och pensla det med litet smält fett till första laggen, om järnet inte använts på en tid.

-Grädda våfflorna.

-Servera våfflorna direkt från järnet eller lägg upp laggarna en och en på galler under tiden du gräddar dom andra.

-Jag serverar mina med hemgjord jordgubbssyllt och vispgrädde.

Våga prova det blir jätte gott!!!
/Gela

7 kommentarer:

Pilgrim sa...

Mmm nu blev jag sugen :-) Det är kanske kylskåpet som är lösningen. Jag har lagt in länkar till trädgårdsprogammet som jag pratade om i helgen i dagens inlägg.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Lotta sa...

Vet du vad, jag tror inte att det enbart beror på smetan utan att det beror nog också på att du har ett gammalt hedligt våffeljärn! Min mamma hade ett likadant men det har försvunnit och jag lyckas aldrig få lika frasiga och fina våfflor på mitt "nya" järn.
Ha en fin kväll och nu är jag jättesugen på något gott!
Kram Lotta

Vardag och flärd sa...

Så kul att du har fått ett sånt fint våffeljärn, jag har letat efter ett sådant men inte hittat något som varit så fräscht som jag vill.
Ska pröva ditt recept för jag tycker bäst om frasiga våfflor.
Kram Eva

♥EL♥ sa...

Det verkar gott! Kan det bli lika gott i ett modernt våffeljärn tror du? Hoppas det. Ska absolut prövas.
Kram från Eva Linnea

Snäckskalsdalen. sa...

Våfflor missade jag i år, men det är ju inte för sent! Och det är ju vansinnigt gott.
Agneta kram

Sabina sa...

Mums, jag älskar våfflor! det vattnas i munnen :-) sådde nya kålplantor igår, tror min minsta kille hjälpt till lite väl mycket med bevattningen :-) får hoppas att de kommer ikapp. kram

Hantverkarglädje sa...

Låter jättegott det där så det skall prövas. Tack för receptet.

Elegant Rose - Diagonal Resize 2