Etiketter

Trädgård Blommig fredag Recept Syförening Tomater Hund Köksträdgård Nya lärdomar Virkning Traditioner tomatprovning husbygge Hus och trädgård Turf Värt att se Höns Våra djur Övrigt Byggnadsvård fönster Klimat och miljö byggnadsvård Fåglar LCHF recept. Rosor Stickat Klematis Mina rosor Morot Vårtecken Julblommor Katt Miljövänliga tips kål trädgårdsmässa viktminskning Gästinlägg Hos mig 2011 Våra duvor Fäboda gurka morotsprovning Fototriss Squash kålrabbi Korgodling Natur Pumpa Utflykt Vedspis Byggnadsvård vedspis Gelas tips Gurkprovning damm trädgård duvor vår Bröd Chili Helgglädje Härodlat recept Jul Sallad Saturday Show Off Trädgårdstips bladkaktus tips Award Byggnadsvård papptak Golv Julmat Majs Perenner i Gelas trädgård Recept tomater Resor Rödbetor Symaskin Tävling brysselkål grönkål kanin tulpaner Ettåriga blommor Hos mig 2012 Hönshus Lök Mangold Snickarglädje damm hem och villa kyckling recept mat på vedspis rödkål vaktel Hos mig 2013 Kålrabbi recept Lillajul Månad för månad hos mig Paprika Planteringsskyltar broccoli danskläder fiskar liljor linolje målning musik sömnad ved vitkål Äpple Akleja Avenbok Barnrum Björnbärshallon Blek taggborre Bokrecension Fruktträd Fuchsia Gryta Gräs Halloween Haverrot Hos mig 2016 Januari göromål Jordgubbar Krusbär Känguruäpple Köttfärs recept Lerjord Limfärg Livets irrvägar Nässlor Päron Påsk Recept drycker Rotfrukts recept Sandhamn Skrattduva Undulat Svartrot Tomatodling på friland Torn Vävning badrum blomkål byggnadsvård lada cherimoya clivia efterrät faverolle höns fisk foto gamla hus hörnjärn kaktus krukväxter körsbär lamm recept macro melon plommon soppa såpbubblor tazetter tro hopp och kärlek tryckkitt trädgårds video trädgårdsgång vaktelbur vaktelskötsel Äggkläckare

tisdag 21 juni 2011

Engagemang och disktrasor.


Så var det dax för cyber syföreningens tisdags möte igen.
Idag är det tid för ännu lite mer engagemang än vanligt.
Hos Maja hittade jag en länk som gick vidare till bloggen Kyrkkaffe där de tillsammans med Libris förlag för ett upprop för barn i Kongo.
Denna insamling går ut på att man ex gör en handvirkad/stickad babymössa, filt eller liknande och sen sänder till en adress som ni hittar här, även mer information.
Har ni några restgarner och händerna fria ibland så hoppa på och gör en god gärning.
Jag tänker hoppa på och försöka få till nåt virkat eller stickat.
Men nu till syföreningen,
Beställde lite lingarn för en tid sedan och nu äntligen har även jag fått till en egen disktrasa.
Maken tänkte tappa hakan när jag sade vad jag höll på att göra.
Men prova kan man ju alltid.
Wettexdukarna är ju bra men jag gillar ju det ekologiska tänket och att kunna göra själv.


Så därför blev vi med egenstickad disktrasa.
Använde mig av dubbelt lingarn för att få lite tjocklek.

Har använt den några dagar nu och den fungerar bra, lite sådär skarp yta på avigsidan, som tar bort fläckar bra när man torkar bord och liknande.
Suger ej i sig lika bra som en wettex men tror att det är en vanesak. Sedan så tar det lite längre för den att torka men även det är en vanesak.


Sen är det ju bara att slänga den i tvätten när den blir för sunkkig.
Men det har jag ej provat än.
Det var mitt bidrag som var väldigt lätt att göra och snabbt såhär i sommartid.
Ha en fin tisdag alla/Gela

11 kommentarer:

Fia sa...

Vad duktig du är. Jag har ibland tänkt att göra en disktrasa men det skulle inte funka hos mej.

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Så himla duktig du e, jag önskar att jag kunde sticka eller virka...allt jag kan är trädgård, typ. O så baka, jag blev så inspirerad av dina recept så jag går nog rätt ut i köket o bakar ett bröd eller 2.
Tack för all inspiration, jag addar genast din blogg!
Kram Lydia

Maja sa...

Vilken fin disktrasa! Gillar verkligen nyansen på garnet!

Vad roligt att du blev intresserad av att hänga på insamlingen! Det går ju så fort att virka babysaker, så det är tacksamt sommar-handarbete...

Hälsningar från Maja

CT sa...

Såg ut som en väldig luftig disktrasa. Härlig färg på den. Själv har jag testat att virka en disktrasa, men jag tycker den blev så tjock och otymplig. Turligt nog är dem ju varken särskilt tidskrävande eller jobbiga att göra, så det går ju testa flera modeller.. =)

Hundra procent husmor sa...

Ja jag är väldigt nöjd med mina disktrasor. Jag brukar skölja ur dem först i varmt vatten och sedan kallt och vrida ur dem ordentligt. Då brukar de torka ganska snabbt!

Linda sa...

SV; Tack! Ja, det är otroligt roligt att omvandla gammalt till nytt.

C. Tvillingmamma sa...

Mmm...så mycket finare med handgjort!

Lillstrumpan sa...

Jag håller också på med disktrasor av lin. Var på Panduro outlet i Ullared i veckan. 50 g för 19 kr, det tyckte jag var billigt! :)

Tant Otteskrufv sa...

Även jag har hemvirkade trasor. Det var restgarner efter min mamma som inte räckte till mycket annat. Något cottolinaktigt (lin och bomull ihop) som blev bra trasor både till golv bänkar.Och som handtrasor i växthuset är de oöverträffade!

meas vardag sa...

Har inte fått tag på lingarn än så jag har inte hunnit göra ngn till mig än men jag har haft en köpt och den trivdes jag väldigt bra med! Den användes till det blev hål i den!

Ann-Mari sa...

Jag har två diskdukar från Ekelunds väveri (bambu/bomull) som jag använt de senaste året - aldrig mera Wettex ;-)
Tänkte aldrig på att man kunde virka själv, och vara ännu mera ekologisk! Fint!!

Elegant Rose - Diagonal Resize 2