Etiketter

Trädgård Blommig fredag Recept Syförening Tomater Hund Köksträdgård Nya lärdomar Virkning Traditioner tomatprovning husbygge Hus och trädgård Turf Värt att se Höns Våra djur Övrigt Byggnadsvård fönster Klimat och miljö byggnadsvård Fåglar LCHF recept. Rosor Stickat Klematis Mina rosor Morot Vårtecken Julblommor Katt Miljövänliga tips kål trädgårdsmässa viktminskning Gästinlägg Hos mig 2011 Våra duvor Fäboda gurka morotsprovning Fototriss Squash kålrabbi Korgodling Natur Pumpa Utflykt Vedspis Byggnadsvård vedspis Gelas tips Gurkprovning damm trädgård duvor vår Bröd Chili Helgglädje Härodlat recept Jul Sallad Saturday Show Off Trädgårdstips bladkaktus tips Award Byggnadsvård papptak Golv Julmat Majs Perenner i Gelas trädgård Recept tomater Resor Rödbetor Symaskin Tävling brysselkål grönkål kanin tulpaner Ettåriga blommor Hos mig 2012 Hönshus Lök Mangold Snickarglädje damm hem och villa kyckling recept mat på vedspis rödkål vaktel Hos mig 2013 Kålrabbi recept Lillajul Månad för månad hos mig Paprika Planteringsskyltar broccoli danskläder fiskar liljor linolje målning musik sömnad ved vitkål Äpple Akleja Avenbok Barnrum Björnbärshallon Blek taggborre Bokrecension Fruktträd Fuchsia Gryta Gräs Halloween Haverrot Hos mig 2016 Januari göromål Jordgubbar Krusbär Känguruäpple Köttfärs recept Lerjord Limfärg Livets irrvägar Nässlor Päron Påsk Recept drycker Rotfrukts recept Sandhamn Skrattduva Undulat Svartrot Tomatodling på friland Torn Vävning badrum blomkål byggnadsvård lada cherimoya clivia efterrät faverolle höns fisk foto gamla hus hörnjärn kaktus krukväxter körsbär lamm recept macro melon plommon soppa såpbubblor tazetter tro hopp och kärlek tryckkitt trädgårds video trädgårdsgång vaktelbur vaktelskötsel Äggkläckare

onsdag 16 mars 2011

Awards!!

Hej alla goa,
awarderna bara regnar in över mig just nu. Vad glad jag är att ni uppskattar min blogg!Första utmaningen fick jag från den fina bloggen Rosor och Ruiner.
Utmaningen går ut på att man skall skriva åtta saker om sig själv, utmana åtta nya bloggar och även länka till den som man har fått utmaningen av.Sen har jag även fått utmaningen av en ny bloggbekantskap som jag blev väldigt glad åt att lära känna. Mamma med stort och smått-Vita Björkebo
Som ni förstår, så kommer jag ej undan längre så nu skall ni få veta lite mer om mig.

1) Nu skulle jag kunna skriva att jag älskar trädgård men det vet ni ju redan så det vore ju inte så intressant. Nej jag skriver istället att jag nästan var jag än befunnit mig efter att jag kommit upp i skolåldern hållit på med trädgård.

2) Nu skulle jag kunna skriva att jag gillar att odla men det är väl inte så nytt det heller...

Nej jag skriver istället att jag var med i 4H när jag var liten kanske odlarintresset började där eller kanske det började i min fars fasters trädgård mitt i skogen där hon odlade mitt på en stenhäll de mest underbara växter potatis, rosor däremellan bjöd hon oss till sin oas vid havet, för att bada. Tack Anni.

3) Ja, jag älskar ju att odla, gillar idén att odla min egen mat i egen trädgård. Var har jag då fått det ifrån. Kanske det ligger i tiden, eller så är det av min bakgrund som ändå format mig, uppvuxen som jag är i en liten by på landet med djur och odlande farföräldrar.

4) Jag är förtjust i att odla ekologiskt så giftfritt som möjligt, försöker också bli duktigare på att ta tillvara det jag odlar. Så har ni goda recept så dela med er!!!!

5) Att jag längtar efter våren är väl heller ingen nyhet, men att jag denna vinter sedan september gått ner 22 kg det var väl en sak om mig som heter duga...

Men behöver gärna hejarop för att fortsätta den smala vägen....

6) Är ju uppvuxen i Finland i Österbotten i en liten by som heter Staraby. En lantlig idyll.
Jag flyttade hit till Sverige för 14 år sedan. Har sommarstuga kvar i hemlandet.

Det där blev ju nästan flera saker på en gång, eller?7) ouuups, vad blir det nu då? Kanske jag mitt i idyllen skriver att jag är ett maskrosbarn?!

8) Jag jobbar på att bli bättre på att säga nej.


Där fick ni veta lite mer om mig.
Sen har jag fått ännu en Award även den av Mamma med stort och smått-Vita BjörkeboVad glad jag blir, skall egentligen sända dessa båda awards vidare men känner att jag vill ge dom till er alla goa därute.

Ni är alla värda en award!!!

Ta hand om er/Gela


7 kommentarer:

Smultronbo sa...

Du är värd alla din awards! :-) Du har en sådan härlig blogg!

Kul att läsa lite mer om dig.

Ha en toppen dag!
Camilla

Vita Björkebo-Mamma med stort och smått sa...

Haha Gela...ja nu ska jag inte "plåga" dig mera =)..Men din blogg är värd att "hyllas".

jag såg att du lagt till mig i din inrednings lista..,men tyvärr med fel adress...
Så vill du bli bättre uppdaterad så är det
http://mammamedstortochsmatt.blogspot.com som gäller !!!

Ha en fortsatt skön onsdag..,Fast syrran sa just att det e lika kallt hos er som hos oss..Så våren vill inte riktigt komma till oss ännu...segt,men ack den som ger sig=)..

// ANNA

Gunilla sa...

Grattis till dina awarder och riktigt trevligt att läsa om dig.

Ha en fin fortsättning på veckan
Gunilla

Rosor och ruiner sa...

Det är bra att kunna säga nej ibland, men tur att du inte sa nej till den här utmaningen i alla fall, så vi fick veta lite mer om dig! Vad duktig du har varit i vinter, med viktnedgången! Grattis till det! Ha det gott nu så här när våren snart är här!

Lisa sa...

Du är väl värd alla awards Gela ! Alltid intressant att titta in hos dig. Grattis och bra jobbat, med viktminskningen :-) Ha det fint !
Lisa/Lisas trädgård

Flitiga Lisa sa...

Nöjet är helt på min sida så jag lägger in dig
i min blogglista också. Tänk, jag blir alltid
lika barnsligt förtjust för varje ny blogg jag hittar. Ha en skön dag.

Mon jardin en ik sa...

Grattis till dina awards och din fantastiska viktminskning. roligt att få veta lite mer om dig.
Jag tycker mycket om din blog. Massor med fina bilder, tips och recept.
Ha det så bra.
Anje

Elegant Rose - Diagonal Resize 2