Etiketter

Trädgård Blommig fredag Recept Syförening Tomater Hund Köksträdgård Nya lärdomar Virkning Traditioner tomatprovning husbygge Hus och trädgård Turf Värt att se Höns Våra djur Övrigt Byggnadsvård fönster Klimat och miljö byggnadsvård Fåglar LCHF recept. Rosor Stickat Klematis Mina rosor Morot Vårtecken Julblommor Katt Miljövänliga tips kål trädgårdsmässa viktminskning Gästinlägg Hos mig 2011 Våra duvor Fäboda gurka morotsprovning Fototriss Squash kålrabbi Korgodling Natur Pumpa Utflykt Vedspis Byggnadsvård vedspis Gelas tips Gurkprovning damm trädgård duvor vår Bröd Chili Helgglädje Härodlat recept Jul Sallad Saturday Show Off Trädgårdstips bladkaktus tips Award Byggnadsvård papptak Golv Julmat Majs Perenner i Gelas trädgård Recept tomater Resor Rödbetor Symaskin Tävling brysselkål grönkål kanin tulpaner Ettåriga blommor Hos mig 2012 Hönshus Lök Mangold Snickarglädje damm hem och villa kyckling recept mat på vedspis rödkål vaktel Hos mig 2013 Kålrabbi recept Lillajul Månad för månad hos mig Paprika Planteringsskyltar broccoli danskläder fiskar liljor linolje målning musik sömnad ved vitkål Äpple Akleja Avenbok Barnrum Björnbärshallon Blek taggborre Bokrecension Fruktträd Fuchsia Gryta Gräs Halloween Haverrot Hos mig 2016 Januari göromål Jordgubbar Krusbär Känguruäpple Köttfärs recept Lerjord Limfärg Livets irrvägar Nässlor Päron Påsk Recept drycker Rotfrukts recept Sandhamn Skrattduva Undulat Svartrot Tomatodling på friland Torn Vävning badrum blomkål byggnadsvård lada cherimoya clivia efterrät faverolle höns fisk foto gamla hus hörnjärn kaktus krukväxter körsbär lamm recept macro melon plommon soppa såpbubblor tazetter tro hopp och kärlek tryckkitt trädgårds video trädgårdsgång vaktelbur vaktelskötsel Äggkläckare

måndag 17 januari 2011

Längtan

Är det någon annan än jag som längtar efter detta. Det tror jag nog, inte kan jag ju vara unik.Inte när det gäller att längta efter de första knopparna som spricker upp ur den nyss uppvärmda jorden.Längtan är extra stor när det som idag är töväder och nästan regn. Slask för hela slanten.Fördelen med det är att rabatterna börjar visa sig under snölagret och jag kan börja tänka och planera hur jag vill att det skall se ut.


Jag drömmer mig bort till min kära vallmo som är bland de första som kommer upp i sitt soliga hörn av rabatten. Ååå vad jag längtar.Eller efter dessa små skönheter som rådjuren alltid äter upp men som jag senaste år fick ha ifred. Jubel.


Jag till och med längtar efter denna ej så uppseende väckande tingest, men vänta ni till sen när den slår ut, det är nåt de...


Julrosor kan man inte få för många av. Mina lever under äppelträdet och trivs bra där. Nu i tövädret har de första bladen börjat visa sig under snön.


O ja, där under finns allt detta. Snart är vi där, bilderna är tagna i slutet av februari senaste år. Det är inte så långt dit.


Hör ni, har väldigt länge haft en bild i mitt huvud jag behöver hjälp med. För ca ett år sen så fanns det någon här i bloggvärlden som hade gjort en fin ängel/madonna eller liknande av nät. Rätt stor var den.
Den bilden finns kvar hos mig än. Ägaren till bilden var även med i en tidning tror jag.
Men vem är du???? Nån som vet????
Inget speciellt men tyckte det var så fint. Skulle vilja få kopplat ihop bilden med någon. Hm... är så glömsk ibland.Nu efter de senaste inläggen vet ni ju var ni skall titta om ni behöver hjälp med fönster...
Lovar nu dröjer det en stund till nästa fönsterinlägg.
Lev väl/Gela
Kram till maken i Turin!! Hoppas du hittar några fröer till mig...

17 kommentarer:

Madame C sa...

Åh, ja, jag längtar också! Har inte sett någon ängel/madonna av nät, tyvärr. Men krokus att ha inne, det ska jag leta efter i affären idag. Blev SÅ sugen:)
Ha det gott!

Sabina sa...

Hej!
Kolla om det kan vara denna bloggen som du letar efter.
http://blomster-irene.blogspot.com/search/label/Tr%C3%A5dkonst
Imorgon kommer min beställning från olsson frö! =)

/Sabina

prästgårdseva sa...

Usch, vad jag känner mig negativ men när jag ser alla dina underbara bilder av uppstickande skott, ser jag bara hur späda och inbjudande de måste te sig för alla traktens djur, som nog börjar bli trötta på torrfoder....
Mer positivt: Lillebeth med bloggen Vid bergets fot ( http://vidbergetsfot.blogspot.com) har en underbar ståltrådsängel i sin trädgård. Bloggen är inte aktiv (för tillfället?) men de gamla inläggen finns kvar och Ängeln syns redan på första bilden. Kan det vara den du söker?
Och ensam om att längta efter våren? Knappast.
Jag tillhör väl inte dem som har mest brått men med det slaskiga gråväder, som nu råder i Skåne längtar till och med jag efter att kunna komma ut och börja rensa undan efter vinterns härjningar. Tyvärr tror jag inte det är dags för våren ännu och då kunde hellre snön ha fått vara kvar lite till.

Kram
Eva

LindaLunda sa...

JAaaaa jag längtar!!!
Tack för längtansbilderna!
Än ligger snön i rabatterna här...

MrsUniversum sa...

Ja det blir härligt då den dagen kommer! Men nog är det väl bra med våra fyra årstider så det finns tid för fönsterrenovering och andra husjobb emellanåt. Bra inlägg om fönsterstiftning och kittning!

Lena/isis sa...

Jag längtar också , såklart :-))Och den blir ännu större nu när jag läst ditt inlägg. Tänker på mina små julrosor. Undrar om de kommer att växa nåt i år. De har alltså aldrig varit värst stora. De står även på husets skuggsida. Vet inte om de trivs där. Ja, vi får se. Ha en bra dag. Kram

Mon jardin en ik sa...

Man får verkligen vårlängtan när jag ser dina bilder.Här har vi inte sett snö på flera veckor. Det regnar ganska mycket och det är varmt(+11). Det börjar komma lite här och var men det är bara januari och mycket kann hända innan det är vår på riktig.Men långtan är där och det är du definitivt inte ensam om.
Kram
Anje

AnnCharlotte sa...

Du är verkligen inte ensam om att längta....och precis som du säger, nu när man kan ana saker under snön så blir längtan än mer påtaglig ;))) helt klart.

Mammasblommor sa...

Vilka härliga vårbilder! Nu längtar man verkligen......men här finns det fortfarande massor av snö fastän den sjunkit ihop lite nu när det är töväder! För varje dag ett steg närmare ;o))
Ha en bra dag!
Kram

Gela sa...

Visst var det Lillebeth med ängeln på bilden. Den har så totalt fastnat mig på näthinnan. Tack för hjälpen!!! Är det nån som vet om allt är OK med henne. Förstår ej varför jag är orolig.
Ha en fin kväll/Gela

Laila sa...

Tror att vi trädgårdsmänniskor är särskilt utsatta för denna åkomma! Tur att det finns frökataloger att dregla över... Ska försöka samla ihop mig till att åstadkomma en lista över fröer jag kan dela med mig av. Hinner kanske inte denna vecka men den kommer!
Ha det gott!/Laila

Suss o Kai sa...

Ja vi är nog många som längtar efter våren :) var ute på min snöiga trädgård och äntligen börjar man se lite gräs här och där :) Det får en att längta ännu mer :) Kram Suss

Lisa sa...

Javisst längtar man extra när det droppar från taket ! Härliga längtansbilder bjuder du på. Kommer ihåg den där ängeln i hönsnät, men inte var jag såg den tyvärr. Lisa/Lisas trädgård

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Längtar verkligen! Speciellt när du visar så fina bilder... ;) Ja! Den vackra ängeln - kommer också ihåg den. Så att någon har länkat till bloggen "vid bergets fot" och visst är det den du menar?
Kram!

Marina sa...

Knoppar är verkligen hoppfullt! Hopppas man snart kan börja hitta några.

Kram!

Helens trädgård sa...

Jaaa, jag längtar också!
Våren är en ljuvlig tid, den bästa!

Sophia Callmer sa...

Jo längtar, längtar. Fast här kunde snön ligga kvar i stället för utdraget slask som om några dagar ska övergå i ny iskyla. kram Sophia

Elegant Rose - Diagonal Resize 2