Etiketter

Trädgård Blommig fredag Recept Syförening Tomater Hund Köksträdgård Nya lärdomar Virkning Traditioner tomatprovning husbygge Hus och trädgård Turf Värt att se Höns Våra djur Övrigt Byggnadsvård fönster Klimat och miljö byggnadsvård Fåglar LCHF recept. Rosor Stickat Klematis Mina rosor Morot Vårtecken Julblommor Katt Miljövänliga tips kål trädgårdsmässa viktminskning Gästinlägg Hos mig 2011 Våra duvor Fäboda gurka morotsprovning Fototriss Squash kålrabbi Korgodling Natur Pumpa Utflykt Vedspis Byggnadsvård vedspis Gelas tips Gurkprovning damm trädgård duvor vår Bröd Chili Helgglädje Härodlat recept Jul Sallad Saturday Show Off Trädgårdstips bladkaktus tips Award Byggnadsvård papptak Golv Julmat Majs Perenner i Gelas trädgård Recept tomater Resor Rödbetor Symaskin Tävling brysselkål grönkål kanin tulpaner Ettåriga blommor Hos mig 2012 Hönshus Lök Mangold Snickarglädje damm hem och villa kyckling recept mat på vedspis rödkål vaktel Hos mig 2013 Kålrabbi recept Lillajul Månad för månad hos mig Paprika Planteringsskyltar broccoli danskläder fiskar liljor linolje målning musik sömnad ved vitkål Äpple Akleja Avenbok Barnrum Björnbärshallon Blek taggborre Bokrecension Fruktträd Fuchsia Gryta Gräs Halloween Haverrot Hos mig 2016 Januari göromål Jordgubbar Krusbär Känguruäpple Köttfärs recept Lerjord Limfärg Livets irrvägar Nässlor Päron Påsk Recept drycker Rotfrukts recept Sandhamn Skrattduva Undulat Svartrot Tomatodling på friland Torn Vävning badrum blomkål byggnadsvård lada cherimoya clivia efterrät faverolle höns fisk foto gamla hus hörnjärn kaktus krukväxter körsbär lamm recept macro melon plommon soppa såpbubblor tazetter tro hopp och kärlek tryckkitt trädgårds video trädgårdsgång vaktelbur vaktelskötsel Äggkläckare

tisdag 7 december 2010

Vintern, en drömmarnas årstid.

Läste ett så underbart inlägg hos Cesars trädgård om att drömma, om köksträdgårdar som är mönsterodlade och så.

Genast satte mitt odlar sinne igång, ååå vad härligt att kunna planera hur det skall bli nästa vår/sommar. Vilken lycka att ha den möjligheten.
Så här såg det ut för 2 somrar sedan. Inte den bästa teckning men den är min egen och har vandrat med mig ute i trädgården ofta liggande på en stubbe mitt i grönsakslandet.

Har många gånger tänkt att vintern är för mig - en tid för drömmar.


När jag kan sätta mig ner för att planera hur jag vill att trädgården skall se ut nästa sommar.

Se vad jag kan göra bättre och vad som blev riktigt bra senaste sommar.

Vintern är också en hoppets tid för mig när jag kan drömma om alla fina lökar som snart skall visa sig i myllan.

Senaste höst skrev jag att jag var klar för vintern. Fick skratta åt mig själv...

några dagar senare snubblade jag över ett dröööös med billiga lökar som bara måste ner i jorden innan frosten...
Så nu är spänningen stor för att se hur det blev.
Det är det som jag tycker är så oerhört fascinerande med trädgård, den är hela tiden föränderlig,

Jag kan förverkliga mina drömmar genom den och det är min lilla "jord plätt" i denna värld som jag kan vårda så gått jag kan. Nu på vintern är det också tid att välja hur jag vill att mina korgar skall se ut nästa sommar.
Där kan jag få utlopp för min kreativitet och skaparglädje.

I trädgården är det mesta tillåtet.
Jag följer sällan mode, utan jag vill plantera sådant som jag tycker om och sådant som gör mig glad.
Vilket varierar väldigt. Är rätt spontan av mig.

Alla borde ha en trädgård åtminstone de som vill.


Så nu är det till att börja samla smöraskar (margarinaskar) att plantera i till nästa säsongs drömmar.

Lev väl/Gela

11 kommentarer:

Lena/isis sa...

Vilket härligt inlägg. Jag får allt börja drömma jag med snart. Lite drömmar finns ju i bakhuvudet förstås, omedvetet. Härlig trädgård du verkar ha. Kram

Susie på Stjärnarve sa...

...visst är vintern fin för oss trädgårdsdrömmare, men ibland kan man ju drömma sig iväg alldeles för mycket.
Förra vintern höll jag på och drömde om ett växthus, eller egentligen en vinterträdgård. Som tur var så kom jag till sans när jag upptäckte att det jag tänkt mig, alltså ett stort rum tillbyggt på gaveln av huset med stensatt golv med värme - det skulle kosta över 100.000:- garanterat. Och jag som inte sår frö, vad skulle jag ha det till!? Sitta där och mysa tänkte jag, men det gör vi ju redan på dom två altanterna vid har!
Så i år har jag lugnat ner mig, nu planerar jag bara en renovering om omplantering av en rabatt!

Madame C sa...

Och minst lika fint inlägg här!!! Sååå sugen jag blir på att börja förkultiveringen på studs, när jag ser dina askar och krukor:) Vad gullig du är som länkade till mig och allt! Tack!
Ha det gott,
Charlotta

C. Tvillingmamma sa...

Kan man få drömma om material och en magisk Gela som styr upp mitt grönsaksland tro? :)

Sophia Callmer sa...

Härligt, börjar strax fundera på hur jag ska göra i vår och alla frösådder lika trött som man är på dem när de ska planteras ut lika mycket längtar jag efter dem när jag ska börja..
kram Sophia

AnnCharlotte sa...

....och jag har en liten plätt på min gräsmatta som jag vill göra något av....antingen en rosenträdgård eller nåt ätbart eller en kombination...men det ska vara snyggt inramat..lite stramt alltså och så ska det det välla över en massa frodigheter....zzzzzzz....skissblocket...måste hitta det och lite pennor.....

Mia sa...

Tänk vilken härlig tid vi har framför oss. Snart åker alla såbyttorna fram igen. :)

Kram Mia

lisa sa...

Underbart inspirerande att läsa och titta på bilder hos dig idag, TACK..nu måste jag ta mig en drömdag känner jag..Visst är det en stor gåva att ha fått en trädgård att förvalta och kunna skapa vad man vill i. Jag är så tacksam att jag får leka och vara kreativ med det levande i min trädgård.
Lisa/Lisas trädgård

Anna-Karin sa...

Tack för din kommentar i min blogg "Maskroskvinnans Tankefrön", den gjorde mig glad!

Vilken trädgård! Vilka bilder att njuta av så här en råkall vinterdag! Jag älskar trädgårdar som överraskar och som styr sig själv mer än att jag styr dem. Även om jag skapar i min trädgård och drömmer drömmar om hur jag vill att det ska bli i den. Vintern är precis som du skriver, en utmärkt tid för trädgårdsdrömmar.

Allt gott till dig!

Kram
Anna-Karin

Rosor och ruiner sa...

Ja, drömma är härligt och det ägnar man en hel del åt så här års! alla lökar som ligger där och väntar, det är en fin tanke!
Katten var ju för himla härlig!

Anonym sa...

Känner igen mig. Har ingen trädgård men drömmer och planerar ändå, eller gjorde, för nu börjar jag acceptera att jag INTE har någon trägård, bara en balkong... men kanske...

Elegant Rose - Diagonal Resize 2