Etiketter

Trädgård Blommig fredag Recept Syförening Tomater Hund Köksträdgård Nya lärdomar Virkning Traditioner tomatprovning husbygge Hus och trädgård Turf Värt att se Höns Våra djur Övrigt Byggnadsvård fönster Klimat och miljö byggnadsvård Fåglar LCHF recept. Rosor Stickat Klematis Mina rosor Morot Vårtecken Julblommor Katt Miljövänliga tips kål trädgårdsmässa viktminskning Gästinlägg Hos mig 2011 Våra duvor Fäboda gurka morotsprovning Fototriss Squash kålrabbi Korgodling Natur Pumpa Utflykt Vedspis Byggnadsvård vedspis Gelas tips Gurkprovning damm trädgård duvor vår Bröd Chili Helgglädje Härodlat recept Jul Sallad Saturday Show Off Trädgårdstips bladkaktus tips Award Byggnadsvård papptak Golv Julmat Majs Perenner i Gelas trädgård Recept tomater Resor Rödbetor Symaskin Tävling brysselkål grönkål kanin tulpaner Ettåriga blommor Hos mig 2012 Hönshus Lök Mangold Snickarglädje damm hem och villa kyckling recept mat på vedspis rödkål vaktel Hos mig 2013 Kålrabbi recept Lillajul Månad för månad hos mig Paprika Planteringsskyltar broccoli danskläder fiskar liljor linolje målning musik sömnad ved vitkål Äpple Akleja Avenbok Barnrum Björnbärshallon Blek taggborre Bokrecension Fruktträd Fuchsia Gryta Gräs Halloween Haverrot Hos mig 2016 Januari göromål Jordgubbar Krusbär Känguruäpple Köttfärs recept Lerjord Limfärg Livets irrvägar Nässlor Päron Påsk Recept drycker Rotfrukts recept Sandhamn Skrattduva Undulat Svartrot Tomatodling på friland Torn Vävning badrum blomkål byggnadsvård lada cherimoya clivia efterrät faverolle höns fisk foto gamla hus hörnjärn kaktus krukväxter körsbär lamm recept macro melon plommon soppa såpbubblor tazetter tro hopp och kärlek tryckkitt trädgårds video trädgårdsgång vaktelbur vaktelskötsel Äggkläckare

söndag 28 november 2010

Tofflor till jul.

Så här i november när det är kallt så är dessa tofflor bra att ha.
Finns knappt ett billigare och mer miljövänligare sätt att spara energi än att ta på sig ett par tofflor om det är lite kallt kring golvet...
Lätta att göra, går ju att piffa till dom om man vill ha lite krusiduller på dom. Kanske sy en stickad ros fram på foten eller varför ej en vanlig tofs.
Det är bara fantasin som tar stopp.De går också väldigt fort att sticka jag fick ju en påse med garn för länge sen och nu är det så roligt att botanisera runt i den.Dessa tofflor har jag stickat med väldigt tjockt garn dubbla trådar.
Är ju ingen profs så vet ej vad det är för garn för finns ingen etikett.Barna gillar dom och det är huvudsaken, sonen har till och med börjat använda min virkade 'picatsho' mössa. (Säkert felstavat..)
Mindre toffel får du genom att minska maskantalet.

Storlek 35/37,38/40,42/44
TOFFEL: Det stickas fram och tillbaka på stickor från tån mot hälen, toffeln sys ihop från tån tills mitt på foten när den är klar, den sys även ihop bak på hälen.

* Lägg upp 12-13-14 m på st 6 med Eskimo (eller som jag gjorde av tjockt garn jag har hemma, 0ch stickor jag har hemma)(låt trådänden vara ca 30 cm lång, denna används till att sy till toffeln efteråt).

* Sätt en markering i den 4:e m och 1 markering i den 9:e-10:e-11:e m.(Jag stickade in en annan färgs tråd på den maskan tillsammans med toffelns garn)

* Sticka slätst - SAMTIDIGT ökas det 1 m på varje sida av de 2 markeringarna genom att ta om tråden en gång (för stickan under tråden och runt den ett varv)

* Upprepa ökningen på vartannat v totalt 4 ggr = 28-29-30 m.

* Sticka vidare tills arb mäter 9-10-11 cm.

* Nästa v stickas så här: 7 m rätst, 14-15-16 m slätst, 7 m rätst.
* Fortsätt så tills arb mäter 22-24-27 cm.

* Maska av.

MONTERING: Drag åt tån och sy sömmen mitt på foten innanför ½ m fram till där rätstickningen börjar. Sy tills mitt bak kant i kant så att det inte blir en tjock söm

Originalmönstret hittar du här.

Lycka till / Gela

7 kommentarer:

Sophia Callmer sa...

Söta tofflor, fast jag kan inte sticka, jag tänker att jag gör så mycket annat, fast jag kanske lär mig,, vi har ju får, ull och garn i huset..
ha en fin adventssöndag!

Anonym sa...

Fina saker det där!
Skönt också om man som gäst slipper frysa om fötterna.

Laila sa...

Stickbeskrivningar är tyvärr rena rama grekiskan för mig. Har lyckats sticka en (!) tröja i mitt liv, det var för 30 år sedan och metoden var s.k. hønsestrikk... Den blev väldigt fin, har den kvar fortfarande.
Nu slår det mig att vi skulle behöva ett gäng gästtofflor på landet och dina tofflor ser trevliga ut. Om jag hade fått se hur stickningen ser ut när den är "färdig" men innan den sys ihop skulle jag kanske kunna göra ett försök.
I källaren har vi faktiskt en hel flyttkartong full med islandsgarn...
Ha det gott!/Laila

Gela sa...

Laila hej du det gårm säkert bra håller på och stickar ett par till maken just nu (låter det inte präktigt) skall ta lite fler bilder. Kommer mer så småningom.De är faktiskt jätte lätta det svåraste är att öka maskorna och det är ej så svårt. Annars är det bara att sticka rät och avigt på rätt plats. Och sen går det att fråga hur mycket som hälst.Ha en fin kväll/Gela

Maleviks Rosenträdgård sa...

SUPERFINA....
Tänk den som kunde sticka :)

BLOGGPARTYT fortsätter.....
ta en titt :)
Håkan

AnnCharlotte sa...

Det är kul att sticka och jag börjar på saker men oftast blir de inte färdigstickade...hmmm...vart tar tiden vägen egentligen???

Anja sa...

Hejsan!
"Man" blir ju alldeles matt av alla duktiga bloggare - den ena duktigare än den andra på alla möjliga kreativa sätt!
Tofflorna ser ju helt underbara ut. Dock tänker inte jag sticka - har svårt ändå att få tiden att räcka till, men min svärdotter älskar att sticka -
skall fråga henne om hon vill ha din stickbeskrivning.Ha en go' advent! (Hyvää pikkujoulua!)/Anja

Elegant Rose - Diagonal Resize 2