Etiketter

Trädgård Blommig fredag Recept Syförening Tomater Hund Köksträdgård Nya lärdomar Virkning Traditioner tomatprovning husbygge Hus och trädgård Turf Värt att se Höns Våra djur Övrigt Byggnadsvård fönster Klimat och miljö byggnadsvård Fåglar LCHF recept. Rosor Stickat Klematis Mina rosor Morot Vårtecken Julblommor Katt Miljövänliga tips kål trädgårdsmässa viktminskning Gästinlägg Hos mig 2011 Våra duvor Fäboda gurka morotsprovning Fototriss Squash kålrabbi Korgodling Natur Pumpa Utflykt Vedspis Byggnadsvård vedspis Gelas tips Gurkprovning damm trädgård duvor vår Bröd Chili Helgglädje Härodlat recept Jul Sallad Saturday Show Off Trädgårdstips bladkaktus tips Award Byggnadsvård papptak Golv Julmat Majs Perenner i Gelas trädgård Recept tomater Resor Rödbetor Symaskin Tävling brysselkål grönkål kanin tulpaner Ettåriga blommor Hos mig 2012 Hönshus Lök Mangold Snickarglädje damm hem och villa kyckling recept mat på vedspis rödkål vaktel Hos mig 2013 Kålrabbi recept Lillajul Månad för månad hos mig Paprika Planteringsskyltar broccoli danskläder fiskar liljor linolje målning musik sömnad ved vitkål Äpple Akleja Avenbok Barnrum Björnbärshallon Blek taggborre Bokrecension Fruktträd Fuchsia Gryta Gräs Halloween Haverrot Hos mig 2016 Januari göromål Jordgubbar Krusbär Känguruäpple Köttfärs recept Lerjord Limfärg Livets irrvägar Nässlor Päron Påsk Recept drycker Rotfrukts recept Sandhamn Skrattduva Undulat Svartrot Tomatodling på friland Torn Vävning badrum blomkål byggnadsvård lada cherimoya clivia efterrät faverolle höns fisk foto gamla hus hörnjärn kaktus krukväxter körsbär lamm recept macro melon plommon soppa såpbubblor tazetter tro hopp och kärlek tryckkitt trädgårds video trädgårdsgång vaktelbur vaktelskötsel Äggkläckare

torsdag 7 oktober 2010

Gott bröd med äppelmust i.

Ett väldigt gott bröd blir det om du tar hälften äppelmust och hälften vatten.
Hur du gör äppelmusten hittar du här.
 

För en gångs skull mätte jag och skrev ner hur jag bakade det.

Så nu kan jag dela med mig.

3 dl äppelmust
3 dl vatten
50 gr jäst
2 msk salt
2 dl rågskikt
2 dl grahamsmjöl
1 dl fullkornsdinkel
1/2 dl kruskakli
11,5 dl vetemjöl

 


Knåda ca 8 min i matberedare.

Låt degen jäsa ca. 35 minuter beroende på hur varmt det är där den jäser. min står bredvid vedspisen som är igång. Så det är rätt varmt och gott.

 

När den har jäst färdigt så häller du över degen i 2 formar som du smort med smör. Lägger bakduk över och låt jäsa igen.
Även nu är det beroende på hur varmt det är där du har degen att jäsa. Min jäser upp igen på ca 30 minuter.


När degen jäst klart så skall den in i ugnen. Jag använder mig av en väl uppeldad vedspis.
Men annars har man ugnen på 175 grader.
Och då har du bröden inne i ca 45 minuter.
I vedspis tar du ut dom när de ser klara ut.

Lycka till med brödbaket. Dessa bröd älskar mina barn. Musten ger bra smak.
 


Lycka till med brödbaket/Gela

4 kommentarer:

Anja sa...

Aptitliga bilder! Det är egentligen helt otroligt vilka fina recept på läckerheter nman får här i bloggvärlden!
Jag vill fråga bara ang. ditt läckra bröd: Det går kanske lika bra med "fin"dinkel i s f vetemjöl?/Anja

Susie på Stjärnarve sa...

Synd att jag aldrig (nästan aldrig) bakar, för annars skulle jag nog testa receptet. Det såg nämligen väldigt aptitligt ut!

Berit sa...

Ska prova just nu!Du är inte bara bagerska även fin fotograf ser jag! Antar att både vattnet och musten ska värmas til fingervärme? Kommer att använda rågmjöl ist för sikt och vetekli ist för kruska, bara för att det är det jag har hemma just nu och vill göra det nu-vill ha det till lunch!

Gela sa...

Hej Berit, jo vatten och must skall värmas fingervarmt. Jag använder olika mjöl beroende på vad jag har hemma. Hoppas det smakar. Lycka till/Gela

Elegant Rose - Diagonal Resize 2