Ett väldigt gott bröd blir det om du tar hälften äppelmust och hälften vatten.
Hur du gör äppelmusten hittar du här.
För en gångs skull mätte jag och skrev ner hur jag bakade det.
Så nu kan jag dela med mig.
3 dl äppelmust
3 dl vatten
50 gr jäst
2 msk salt
2 dl rågskikt
2 dl grahamsmjöl
1 dl fullkornsdinkel
1/2 dl kruskakli
11,5 dl vetemjöl
Knåda ca 8 min i matberedare.
Låt degen jäsa ca. 35 minuter beroende på hur varmt det är där den jäser. min står bredvid vedspisen som är igång. Så det är rätt varmt och gott.
När den har jäst färdigt så häller du över degen i 2 formar som du smort med smör. Lägger bakduk över och låt jäsa igen.
Även nu är det beroende på hur varmt det är där du har degen att jäsa. Min jäser upp igen på ca 30 minuter.
När degen jäst klart så skall den in i ugnen. Jag använder mig av en väl uppeldad vedspis.
Men annars har man ugnen på 175 grader.
Och då har du bröden inne i ca 45 minuter.
I vedspis tar du ut dom när de ser klara ut.
Lycka till med brödbaket. Dessa bröd älskar mina barn. Musten ger bra smak.
Lycka till med brödbaket/Gela
Etiketter
Trädgård
Blommig fredag
Recept
Syförening
Tomater
Hund
Köksträdgård
Nya lärdomar
Virkning
Traditioner
tomatprovning
husbygge
Hus och trädgård
Turf
Värt att se
Höns
Våra djur
Övrigt
Byggnadsvård fönster
Klimat och miljö
byggnadsvård
Fåglar
LCHF recept.
Rosor
Stickat
Klematis
Mina rosor
Morot
Vårtecken
Julblommor
Katt
Miljövänliga tips
kål
trädgårdsmässa
viktminskning
Gästinlägg
Hos mig 2011
Våra duvor
Fäboda
gurka
morotsprovning
Fototriss
Squash
kålrabbi
Korgodling
Natur
Pumpa
Utflykt
Vedspis
Byggnadsvård vedspis
Gelas tips
Gurkprovning
damm trädgård
duvor
vår
Bröd
Chili
Helgglädje
Härodlat recept
Jul
Sallad
Saturday Show Off
Trädgårdstips
bladkaktus
tips
Award
Byggnadsvård papptak
Golv
Julmat
Majs
Perenner i Gelas trädgård
Recept tomater
Resor
Rödbetor
Symaskin
Tävling
brysselkål
grönkål
kanin
tulpaner
Ettåriga blommor
Hos mig 2012
Hönshus
Lök
Mangold
Snickarglädje
damm
hem och villa
kyckling recept
mat på vedspis
rödkål
vaktel
Hos mig 2013
Kålrabbi recept
Lillajul
Månad för månad hos mig
Paprika
Planteringsskyltar
broccoli
danskläder
fiskar
liljor
linolje målning
musik
sömnad
ved
vitkål
Äpple
Akleja
Avenbok
Barnrum
Björnbärshallon
Blek taggborre
Bokrecension
Fruktträd
Fuchsia
Gryta
Gräs
Halloween
Haverrot
Hos mig 2016
Januari göromål
Jordgubbar
Krusbär
Känguruäpple
Köttfärs recept
Lerjord
Limfärg
Livets irrvägar
Nässlor
Päron
Påsk
Recept drycker
Rotfrukts recept
Sandhamn
Skrattduva Undulat
Svartrot
Tomatodling på friland
Torn
Vävning
badrum
blomkål
byggnadsvård lada
cherimoya
clivia
efterrät
faverolle höns
fisk
foto
gamla hus
hörnjärn
kaktus
krukväxter
körsbär
lamm recept
macro
melon
plommon
soppa
såpbubblor
tazetter
tro hopp och kärlek
tryckkitt
trädgårds video
trädgårdsgång
vaktelbur
vaktelskötsel
Äggkläckare
torsdag 7 oktober 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Aptitliga bilder! Det är egentligen helt otroligt vilka fina recept på läckerheter nman får här i bloggvärlden!
Jag vill fråga bara ang. ditt läckra bröd: Det går kanske lika bra med "fin"dinkel i s f vetemjöl?/Anja
Synd att jag aldrig (nästan aldrig) bakar, för annars skulle jag nog testa receptet. Det såg nämligen väldigt aptitligt ut!
Ska prova just nu!Du är inte bara bagerska även fin fotograf ser jag! Antar att både vattnet och musten ska värmas til fingervärme? Kommer att använda rågmjöl ist för sikt och vetekli ist för kruska, bara för att det är det jag har hemma just nu och vill göra det nu-vill ha det till lunch!
Hej Berit, jo vatten och must skall värmas fingervarmt. Jag använder olika mjöl beroende på vad jag har hemma. Hoppas det smakar. Lycka till/Gela
Skicka en kommentar