Etiketter

Trädgård Blommig fredag Recept Syförening Tomater Hund Köksträdgård Nya lärdomar Virkning Traditioner tomatprovning husbygge Hus och trädgård Turf Värt att se Höns Våra djur Övrigt Byggnadsvård fönster Klimat och miljö byggnadsvård Fåglar LCHF recept. Rosor Stickat Klematis Mina rosor Morot Vårtecken Julblommor Katt Miljövänliga tips kål trädgårdsmässa viktminskning Gästinlägg Hos mig 2011 Våra duvor Fäboda gurka morotsprovning Fototriss Squash kålrabbi Korgodling Natur Pumpa Utflykt Vedspis Byggnadsvård vedspis Gelas tips Gurkprovning damm trädgård duvor vår Bröd Chili Helgglädje Härodlat recept Jul Sallad Saturday Show Off Trädgårdstips bladkaktus tips Award Byggnadsvård papptak Golv Julmat Majs Perenner i Gelas trädgård Recept tomater Resor Rödbetor Symaskin Tävling brysselkål grönkål kanin tulpaner Ettåriga blommor Hos mig 2012 Hönshus Lök Mangold Snickarglädje damm hem och villa kyckling recept mat på vedspis rödkål vaktel Hos mig 2013 Kålrabbi recept Lillajul Månad för månad hos mig Paprika Planteringsskyltar broccoli danskläder fiskar liljor linolje målning musik sömnad ved vitkål Äpple Akleja Avenbok Barnrum Björnbärshallon Blek taggborre Bokrecension Fruktträd Fuchsia Gryta Gräs Halloween Haverrot Hos mig 2016 Januari göromål Jordgubbar Krusbär Känguruäpple Köttfärs recept Lerjord Limfärg Livets irrvägar Nässlor Päron Påsk Recept drycker Rotfrukts recept Sandhamn Skrattduva Undulat Svartrot Tomatodling på friland Torn Vävning badrum blomkål byggnadsvård lada cherimoya clivia efterrät faverolle höns fisk foto gamla hus hörnjärn kaktus krukväxter körsbär lamm recept macro melon plommon soppa såpbubblor tazetter tro hopp och kärlek tryckkitt trädgårds video trädgårdsgång vaktelbur vaktelskötsel Äggkläckare

fredag 11 juni 2010

Riktig regnig skolavslutning.

Hej alla goa.

Min blomsteräng bjuder på vit blomning detta år.
Fösökte få in valmon igen men som synes så gick det ej så bra.

Annars kan den minsann fröså sig på alla möjliga andra platser själv

och blöthjärtad som jag är så har jag svårt att dra upp dom små liven...
Ser att de dyker upp bland plattorna detta år också, men där skall det minsann växa timjan nu så skall försöka att ej vara så blöthjärtad detta år...


På den stora dagen för äldsta dottern SKOLAVSLUTNINGEN så är det ett riktigt kura kura väder. Regnet öser ner. Men barnen sjöng så tappert och spelade blockflöjt ändå.
Och stolta mamman kurade under paraplyet.

Den blomstertid sjöngs så nu är det sommar på riktigt.

Ett toppen väder att surfa runt i bloggvärlden lite.

Vedhällspisen får gå igång idag. Lite rå kallt. Doftar så härligt av spisen när man eldar igång den. Sprakar så mysigt i köket. En såndär må bra upplevelse.
Mer om vedspisar kan ni läsa här.

Kokar ett kärlekste´som jag fick av maken för en tid sen med små hjärtan i. Gott gott.

Har nästan planterat klart allt som skall planteras detta år. Nu är det bara att hålla liv i de små liven. Kommer att få massor av tomater

Och alla ni där ute njut nu, ta in sommaren. Gläds över blomningen och naturens fina skådespel.

Ha en fin fin helg/Gela

12 kommentarer:

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Mysigt inlägg!
Jag sitter också och svarar på mailhögen, och surfar bloggar:-) Det har regnat ymnigt nu på morgonen, men strax ska jag ut och plantera med killarna.

Ha det gott i helgen! H.

Mimi sa...

Själv lagade jag just en kopp cappucino, också en bra mysfaktor i den drycken i regn och rusk. Har städat hela huset idag, så det var ju bara bra att vädret är lite kasst. Hälsn mimi

Susie på Stjärnarve sa...

Vilken fantastisk vacker syren, har du nått namn på den!?
Vedspissprakande gör att man påminns om barndomen, inte så dumt. Fast lite badande i havet gör samma sak - alltså får det bli lite värme snart.
För ett par år sen så badade vi i mitten/slutet av maj i 22 gradigt vatten. Nu är det bara 14 och det är lite väl kyligt även för mig. speciellt som det är så ruggigt på land också!

Gunbritt sa...

Är in och kollar din fina blogg igen :)
Synd att skolavslutningen regnade bort, men nu är det som sagt sommar!!! Ha en skön sommar med familjen...Va skoj att Akilles gillade kursen och du med, är ju så skoj att se hur fort dom små lär sig...Vi är ju lite segare ;)
Kram Gunbritt

Mia sa...

Regn tillhör ju sommaren det också, men varför ser det ut som om det alltid kommer när det passar som sämst?
Njuter sommaren i fulla drag, den och dina bilder bland annat :)

Mammasblommor sa...

Här blev det en regnig skolavslutningsdag också! Men nu är det ändå sommar och det är skönt!
Din blomsteräng ser så otroligt somrig ut!
Ha en trevlig helg!!

Lilla My sa...

Här har också utlovats regn i helgen, trist med tanke på att min semester börjar...
Såg härligt ut dina blomsterängar, valmo är så fina.
Ha en trevlig helg
Lotta

Inger sa...

Ängen är jättefin och vallmon likaså. Gillar din spis väldigt mycket, så bra med en vedspis, själv har jag bara kakelugn. Nu har regnet kommit till oss, ser ut att stanna hela dan. Synd för studenterna som har bal och ska visa sina fina klänningar i parken.
Ha det gott!

Möllebacken sa...

Mmm cozy! När man läser ditt inlägg så är det okej med regn och självsådda plantor.
Ha en skön helg.
Kram Pella

ormbunke sa...

En vildvuxen sommaräng är bland det finaste som finns. Har länge planerat att kasta ut lite frö på grannens åker.
Studenterna hade lite uppehåll ett tag igår men annars öser det ner. Solen har visat sig ett par ggr. Men det blåser halv storm. Kram. Anita.

Madame C sa...

Ja, nu har jag också gett upp! Försökte mig på lite trädgårdsarbete men gav upp. Håller på att blåsa bort! Tror jag ska tända upp vedspisen jag med...
Ha det gott,
Charlotta

Karin / Livsluft sa...

Hej Gela!
Nu var det alldeles för länge sedan jag var inne hos dig, tyvärr så nu ville jag bara in här och kika runt lite hos dig.
Hoppas det är bra med dig annars?
Det har minsann varit en lite skruttig vår och försommar här i år. Blött och kallt och minimalt med sol.Speciellt trist att solen inte var framme vid skolavslutningarna tycker jag, för det hör ju liksom till och det blir en helt annan känsla, och avstamp inför sommaren. Men det kan vi ju inte påverka.En sprakande brasa tilltalar mig väldigt just nu :-)
Blev förvånad när du skriver att vallmon inte vill komma i år på din blomsteräng. Jag trodde annars att den var en sån blomma som lätt och snabbt frösådde sig överallt.Ja, du verkar ha fått den där den inte riktigt är önskvärd.Rätt typiskt :-)
Min fröodling för sommarblommar har totalt kapsejsat. Jag blev sen med att så dem och de står i små torvkrukor i växthuset men ingenting syns trots att det är fyra veckor sedan. Som väl är har jag många andra sorter kvar som jag får slänga ut direkt i jorden.Det skulle väl eg varit gjort redan nu det med, men jag har inte als hängt med i svängarna detta året.Det får bli vad det blir helt enkelt:-)
Önskar dig en riktigt fin fortsättning på helgen, och hoppas att vi snart får lite mer av sol och värme.
Allt gott till dig och många kramar!/Karin

Elegant Rose - Diagonal Resize 2