Alla sätt är bra utom dom dåliga.
Så nu äldas det på vedspisen och citroner och tomater och äpplen kokas för fullt.Har hittills lagt i 2 dl mera vatten än vad som står på receptet.Tänkte koka i bottnen vilket ej är så bra.
Syltsocker var det ända som fanns till hands så blev även det istället för strösocker...
Äppel- och tomatmarmelad
1 kg helst syrliga, äpplen
1 kg gröna tomater
1 kg strösocker
1½ stor citron eller två mindre
vatten
Skär den tvättade citronen i tunna skivor och dela dem i små bitar. Koka tillsammans med 2 dl vatten ung. ½ timme i en kastrull. Skär äpplen och tomater i små bitar under tiden. Äpplena blir bäst om de skalas och kärnas ur. Tomaterna skärs hela. Lägg det skurna i citrongrytan och häll på 2 dl vatten till. Koka ½ timme eller tills allt har mosat sig. Tillsätt sockret och koka på svag värme tills det blir tjockt ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar