Etiketter

Trädgård Blommig fredag Recept Syförening Tomater Hund Köksträdgård Nya lärdomar Virkning Traditioner tomatprovning husbygge Hus och trädgård Turf Värt att se Höns Våra djur Övrigt Byggnadsvård fönster Klimat och miljö byggnadsvård Fåglar LCHF recept. Rosor Stickat Klematis Mina rosor Morot Vårtecken Julblommor Katt Miljövänliga tips kål trädgårdsmässa viktminskning Gästinlägg Hos mig 2011 Våra duvor Fäboda gurka morotsprovning Fototriss Squash kålrabbi Korgodling Natur Pumpa Utflykt Vedspis Byggnadsvård vedspis Gelas tips Gurkprovning damm trädgård duvor vår Bröd Chili Helgglädje Härodlat recept Jul Sallad Saturday Show Off Trädgårdstips bladkaktus tips Award Byggnadsvård papptak Golv Julmat Majs Perenner i Gelas trädgård Recept tomater Resor Rödbetor Symaskin Tävling brysselkål grönkål kanin tulpaner Ettåriga blommor Hos mig 2012 Hönshus Lök Mangold Snickarglädje damm hem och villa kyckling recept mat på vedspis rödkål vaktel Hos mig 2013 Kålrabbi recept Lillajul Månad för månad hos mig Paprika Planteringsskyltar broccoli danskläder fiskar liljor linolje målning musik sömnad ved vitkål Äpple Akleja Avenbok Barnrum Björnbärshallon Blek taggborre Bokrecension Fruktträd Fuchsia Gryta Gräs Halloween Haverrot Hos mig 2016 Januari göromål Jordgubbar Krusbär Känguruäpple Köttfärs recept Lerjord Limfärg Livets irrvägar Nässlor Päron Påsk Recept drycker Rotfrukts recept Sandhamn Skrattduva Undulat Svartrot Tomatodling på friland Torn Vävning badrum blomkål byggnadsvård lada cherimoya clivia efterrät faverolle höns fisk foto gamla hus hörnjärn kaktus krukväxter körsbär lamm recept macro melon plommon soppa såpbubblor tazetter tro hopp och kärlek tryckkitt trädgårds video trädgårdsgång vaktelbur vaktelskötsel Äggkläckare

tisdag 22 februari 2011

Cyber syförenings tisdag - gamla mönster, riktig nostalgitripp!

Eftersom det är tisdag och det betyder syförening här hos mig så vill jag visa lite skatter jag hittat.


Var för en tid sen på en loppis och hittade dessa nostalgiska mönster. Resulterade genast i en kofta som ena dottern skall få. Är lite mönster stickning så vi får se hur det går.




Är en riktigt nostalgitripp dessa mönster, tänker på när jag gick i gymnasiet i Finland och det var på mode att sticka tröjor åt sig. Speciellt ett luddigt garn som randade sig själv.



Så där satt vi vid våra "pulpeter" och stickade under rasterna. Så det kan gå. Det är ju en del år sen dess och har ej stickat någon tröja efter det så lite spännande är det.





Jag fick ju en hel påse med garn för nåt år sen där fanns mycke att fynda i. Är ju en amatör även i handarbetets värd så provar mig mycket fram. .




Därför är det så roligt att vara med i denna cyber syförening jag får så många idéer, och jag tycker ju om att dela med mig så snart kommer det nog ett mönster på koftan med, om den går att ha...



Många undrar säkert vem jag är och hur jag ser ut. Är ej så förtjust att lägga ut bilder på människor på nätet. Men här får ni ett litet smakprov som mina döttrar gjort.



Visst blev ni mycket klokare.

Här kan ni hitta mer inspiration på handarbeten.

Ha en fin tisdag/Gela

19 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Det ser väldigt fint ut, det du stickar på och likaså det röd blå vita. Får vi kanske se mer när det börjar bli klart!
Agneta kram

Jessica sa...

Vilka härliga mönster! Spännande att se hur den blev! och vilka härliga poträtt :-)

Puumuli sa...

Åh, jag kommer ihåg 80-talets stickade tröjor! Själv kunde jag sticka en tröja per vecka då jag var som flitigast och färgerna var verkligen intressanta...

Det är alltid trevligt med en syförening , hoppas ni har en trevlig kväll!

Kram
Sari från Puumuli

Gerda-Thyra sa...

Gamla mönster är ju jättekul att hitta på loppis!
Fina stickningar... vill se mer!
Och jag måste ju bara tillägga att är man SÅ söt som du är, enligt dina döttrar, så är det väl inget problem med att lägga ut ett foto på sig själv här på nätet... fniss...!!!

eddy sa...

å gamla mönster är fantastiskt! fick en hel hög av mormor sist jag var där eftersom hon ser för illa för att sticka numer. kan knappt vänta tills jag får sätta tänderna i dem=)

Maja sa...

Hej! Åh, vad spännade med mönsterböckerna! En riktig skatt. Ska bli väldigt roligt att se tröjan/tröjorna när du är färdig! Låter härligt med din "garnpåse" också. Kul att inspireras av det material man har hemma!

Tack för att du deltog idag!

Hälsningar från Maja

FarmorMormorA sa...

Vad roligt att hitta sådana där gamla mönsterböcker! Jag har lånat böcker på biblioteket och ritat av en del mönster... men det skulle vara roligare att äga dem... Ser väldigt fint och intressant ut det du har påbörjat!

Margot sa...

Åh exakt såna mönsterböcker hade jag hela samlingen av, men gav bort till SecondHand eftersom jag aldrig handarbetar numera:)) När jag bodde i Jeppis stickade jag massor av tröjor, men nu är det många år sedan jag hållit i en stickning:) Fina porträtt döttrarna gjort!!
Ha det gott!
Kram Margot

Annika sa...

Samlade på dessa böcker ja mä... har hela serien plus en pärm med lösa blad vill ja minnas det blev också... men var i all världen har jag dom??? har svårt att tänka mig att jag kastat dom..:) Hoppas du får en härlig handarbetskväll.. Kram Annika

Bea sa...

Känner igen mönsterböckerna och nu undrar jag om de åkt till återvinningen i ett svagt ögonblick. Aj, aj, allt borde man spara på!
Lycka till med dina stickprojekt!

Samma här, inte pigg på att lägga ut personer i bild, men var och en får välja det som man själv tycker passar bäst, så blir det bra :)
Kram /Bea

Ann-Marie sa...

Jag har också sparat en hel massa gamla mönster. En del är sådant som mamma och mormor stickade till mig och min syster och som jag faktiskt minns att vi använde. En del av dem är dessutom användbara och en del är sådana att man undrar hur man i all världen ville ta resultatet på sig...

Stina sa...

Vilken mysig blogg - och vilket hus ni har!!!! I like - a lot! Lägger till dig i min blogglista också! Vadkul att du ville byta fröer. Ska genast klicka in och kolla vad du har. Vad vill du ha av mina?

Vi ses igen!
Stina

Stina sa...

Oj vad frörer! Vilken fantastisk köksträdgård det kommer att bli där - men vilket jobb! Skulle gärna byta till mig porslinsanemon och hornviol. Kolla vad du skulle vilja ha hos mig.

På återseende!
Stina

Lisa sa...

Åh Gela så fina porträtt av dig och pappa ! Och hjärtat på rätta stället har du :-) Det var länge sen jag stickade något, lycka till med tröjan och hoppas du hade ett mysigt symöte.
Lisa/Lisas trädgård

Unknown sa...

ja, det kunde man ju gissa att du sku va sådär söt och go! och lite tufft med de där blåa håret!
fina poträtt på er!
kram
susanne

Det växer sa...

Vad roligt att hitta hem till dig! Vilket vackert hus ni har och jag blir så glad när jag ser ordet byggnadsvård! Ha en fin onsdag.

Mia sa...

Hej!
Kul att du hittade till mig! välkommen tillbaks och självklart får du lägga upp min blogg på din lista! Din finns på min nu också!
Kul med fina saker som döttrarna gjort, ha också en låda full med saker från den tiden, mina har växt från den sortens pyssel tyvärr!
Ha en bra vecka!

Möllebacken sa...

Vad söta ni är! Kul med cybersyförening. Det måste vara en upplevelse.
... du har någonting att hämta hos mig :)
Kram Pella

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Du ser riktigt söt ut :-))
Förr växtfärgade jag ocg stickade i massor nu försöker jag bli färdig med en fuskpolo till jackan men det går trögt.
Vilken härliga bilder du illustrerat ditt senaste inlägg med.
Ha det gott
Birgitta

Elegant Rose - Diagonal Resize 2