Etiketter

Trädgård Blommig fredag Recept Syförening Tomater Hund Köksträdgård Nya lärdomar Virkning Traditioner tomatprovning husbygge Hus och trädgård Turf Värt att se Höns Våra djur Övrigt Byggnadsvård fönster Klimat och miljö byggnadsvård Fåglar LCHF recept. Rosor Stickat Klematis Mina rosor Morot Vårtecken Julblommor Katt Miljövänliga tips kål trädgårdsmässa viktminskning Gästinlägg Hos mig 2011 Våra duvor Fäboda gurka morotsprovning Fototriss Squash kålrabbi Korgodling Natur Pumpa Utflykt Vedspis Byggnadsvård vedspis Gelas tips Gurkprovning damm trädgård duvor vår Bröd Chili Helgglädje Härodlat recept Jul Sallad Saturday Show Off Trädgårdstips bladkaktus tips Award Byggnadsvård papptak Golv Julmat Majs Perenner i Gelas trädgård Recept tomater Resor Rödbetor Symaskin Tävling brysselkål grönkål kanin tulpaner Ettåriga blommor Hos mig 2012 Hönshus Lök Mangold Snickarglädje damm hem och villa kyckling recept mat på vedspis rödkål vaktel Hos mig 2013 Kålrabbi recept Lillajul Månad för månad hos mig Paprika Planteringsskyltar broccoli danskläder fiskar liljor linolje målning musik sömnad ved vitkål Äpple Akleja Avenbok Barnrum Björnbärshallon Blek taggborre Bokrecension Fruktträd Fuchsia Gryta Gräs Halloween Haverrot Hos mig 2016 Januari göromål Jordgubbar Krusbär Känguruäpple Köttfärs recept Lerjord Limfärg Livets irrvägar Nässlor Päron Påsk Recept drycker Rotfrukts recept Sandhamn Skrattduva Undulat Svartrot Tomatodling på friland Torn Vävning badrum blomkål byggnadsvård lada cherimoya clivia efterrät faverolle höns fisk foto gamla hus hörnjärn kaktus krukväxter körsbär lamm recept macro melon plommon soppa såpbubblor tazetter tro hopp och kärlek tryckkitt trädgårds video trädgårdsgång vaktelbur vaktelskötsel Äggkläckare

fredag 3 september 2010

Mangold och pasta, gott!!

Har ju min mangold växande längs med ingången till huset. Färgsprakande skönheter som trängs bland mina perenner.
 

Är ju första gången jag odlar mangold och över huvud taget äter den.
Så nu gäller det att hitta nya recept så jag får användning av mangolden.
 

Lotta Brinck förser mig med många recept via hennes blogg som ni hittar här.
 

Det här behövs till 4 portioner: Pasta, gärna fullkorn, 300-400 g blad av mangold eller spenat, 1 dl creme fraiche, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 tsk torkad timjan, 2 krm chili flakes

1.Gör så här: Koka pastan.
2.Skölj bladen och riv i grova bitar. Stjälkarna hackar du grovt.
3.Häll en bottenskyla vatten i en kastrull. Lägg i stjälkarna först och täck med bladen. Lägg på lock. Sätt på högsta värme och låt mangolden bara ”smälta” ihop.
4.Blanda ner olivolja, timjan, pressad vitlök och chili.
5.Rör ner creme fraiche. Vill du ha såsigare konsistens tar du mer creme fraiche eller späder med mjölk.
6.Smaka av med salt och peppar.
7.Blanda såsen med den kokta pastan. Servera med svartpeppar och nyriven parmesan.
 

Jag använde mig av grädde istället för creme fraiche, färska kryddor eftersom jag hade sådana i trädgårdslandet.
 

Använde för första gången egen chili. (Hot Lemon, ja det var drag i den!)

Hoppas ni alla får en riktigt fin fredag kväll/Gela

1 kommentar:

C. Tvillingmamma sa...

MAngold...så otroligt vacker,ännu något jag vill ge mig på för första gången nästa år! :)

Elegant Rose - Diagonal Resize 2