Denna gång blev den riktigt god, tur att jag skrev upp ingredienserna.
Mina barn älskar grytorna som jag gör på hösten. Ställer ut grytan på verandan(där det är svalt på hösten) till nästa dag, då är den nästan ännu godare.
Lite nybakt bröd med smältande smör är ej så dumt till grytan, recept hittar du här eller här. Gärna en god ostbit på smörgåsen.
Någon annan än jag som blir hungrig???!!!
Här är receptet:
1 liter vatten
200 g kålrot
100 g palsternacka
1 kg potatis
500 g kålrabbi
600 g vitkål
500 g fläskkött
25 g torkade trattkantareller
7 dl hemmagjord tomatsås
10 st kryddpepparkorn
2 msk salt
1 tärning svampbuljong.
Så här gör du:
* Ta fram en 5 liters kastrull, häll i vatten och sätt på spisen.
* Skala grönsakerna (börja med kålroten, brukar lägga i den först så den får koka längst.)Tärna den och lägg i kastrullen med det kokande vattnet.
* Sen är det kålrabbins tur samma procedur.
* Palsternackan och potatisen läggs i näst efter att ha tärnat den.
* Tar ju en liten stund att skala och tärna så därför skall vi lägga i det som skall koka en kort stund sist.
*Vitkålen behöver ej kokas jätte länge. Om du tar med "stocken" så skall den kokas längre.
* Köttet som är skuret i mindre bitar brynes i stekpanna.
* Nu läggs köttet och kryddorna samt svampen ner i kastrullen, även tomatsåsen (recept på tomatsåsen hittar du här)
När alla grönisar är genomkokta, smaka av och grytan är färdig.
Denna mustiga gryta räcker till många personer. Bra att frysa in så du kan ta fram någon dag då du har brottom.
Smaklig måltid/Gela
Etiketter
Trädgård
Blommig fredag
Recept
Syförening
Tomater
Hund
Köksträdgård
Nya lärdomar
Virkning
Traditioner
tomatprovning
husbygge
Hus och trädgård
Turf
Värt att se
Höns
Våra djur
Övrigt
Byggnadsvård fönster
Klimat och miljö
byggnadsvård
Fåglar
LCHF recept.
Rosor
Stickat
Klematis
Mina rosor
Morot
Vårtecken
Julblommor
Katt
Miljövänliga tips
kål
trädgårdsmässa
viktminskning
Gästinlägg
Hos mig 2011
Våra duvor
Fäboda
gurka
morotsprovning
Fototriss
Squash
kålrabbi
Korgodling
Natur
Pumpa
Utflykt
Vedspis
Byggnadsvård vedspis
Gelas tips
Gurkprovning
damm trädgård
duvor
vår
Bröd
Chili
Helgglädje
Härodlat recept
Jul
Sallad
Saturday Show Off
Trädgårdstips
bladkaktus
tips
Award
Byggnadsvård papptak
Golv
Julmat
Majs
Perenner i Gelas trädgård
Recept tomater
Resor
Rödbetor
Symaskin
Tävling
brysselkål
grönkål
kanin
tulpaner
Ettåriga blommor
Hos mig 2012
Hönshus
Lök
Mangold
Snickarglädje
damm
hem och villa
kyckling recept
mat på vedspis
rödkål
vaktel
Hos mig 2013
Kålrabbi recept
Lillajul
Månad för månad hos mig
Paprika
Planteringsskyltar
broccoli
danskläder
fiskar
liljor
linolje målning
musik
sömnad
ved
vitkål
Äpple
Akleja
Avenbok
Barnrum
Björnbärshallon
Blek taggborre
Bokrecension
Fruktträd
Fuchsia
Gryta
Gräs
Halloween
Haverrot
Hos mig 2016
Januari göromål
Jordgubbar
Krusbär
Känguruäpple
Köttfärs recept
Lerjord
Limfärg
Livets irrvägar
Nässlor
Päron
Påsk
Recept drycker
Rotfrukts recept
Sandhamn
Skrattduva Undulat
Svartrot
Tomatodling på friland
Torn
Vävning
badrum
blomkål
byggnadsvård lada
cherimoya
clivia
efterrät
faverolle höns
fisk
foto
gamla hus
hörnjärn
kaktus
krukväxter
körsbär
lamm recept
macro
melon
plommon
soppa
såpbubblor
tazetter
tro hopp och kärlek
tryckkitt
trädgårds video
trädgårdsgång
vaktelbur
vaktelskötsel
Äggkläckare
tisdag 19 oktober 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
12 kommentarer:
Läckert! Vilken tur att jag precis har ätit....!/Anja
Så smaskigt!
Tack för detta mustiga recept skall testas. Men jag har ätit upp min egna tomater för jag hade inte så stor skörd som du inte.
Förstår att barnen gill den.
Ha det gott och glöm inte mejla mig
annika@naturligating.se
Annika
Så mycket fina grönsaker! Ser jättegott ut! :)
Det här receptet måste jag testa, men jag tar nog vildsvin i stället för fläskkött. Efter alla reportage om grisuppfödning har jag lite svårt för fläskkött... Är det dina egenodlade grönsaker?
Ha det gott!/Laila
mm, det låter väldigt gott - tack för recept, det får jag nog prova!
Gryta är gott...och bra att göra mycket av så man har mat i flera dagar ;) eftersom den bara blir godare dagen efter.
Mums, mustiga grytor är toppen, tips också, din ser ju bara smaskens ut. Synd det är frukost på menyen nu, men vi ska väl ha middag en gång också.
Ha en fin dag :)
Här står jag som var hungrig redan innan jag började läsa =) Grytor tillhör favoriterna vintertid och visst är de godare dagen efter / gittan
Så gott det ser ut, jag älskar grytor! Tack för dessa recept, de ska jag absolut prova :))
/maja på färgtrappan
Mmmmm, grytor är så höstligt och mumsigt! Och med nybakat bröd till! var ute och plockade svamp till att kunna ha i grytor. Tack för receptet.
Kram Pella
Hej.
I am happy in what I was able to consider Swedish various beauty.
The appetizing food.
The luxurious flowers.
The solemn scenery. . .
It seems to be a far-off dreamlike country..
Tack.
From Far East, Japan.
ruma
Skicka en kommentar