Nu måste jag snabba mig å få ner detta recept på prent så jag inte glömmer=)
Gjorde denna kålpudding med inspiration från denna blogg, men hade inte allt hemma så det blev en liten egen version som föll hela familjen i smaken. Lite pizzarester från dagen innan därav kryddningen.
God husmanskost när den är som bäst!
Lite god lingonsylt blir pricken över i:et.
Försöker ju minska kolhydraterna så detta är en perfekt måltid då. Nu är det också läge att äta kål som är i säsong i butikerna en underskattad gröda.
Men vet av erfarenhet att den är svår att odla...
Men hur gör jag då? Till receptet tack...=).
10 portioner.
Det här behöver du:
1 stort vitkålshuvud
3 gula lökar
1 kg köttfärs
6 dl grädde
3 ägg
5 stora skedar keso
2 köttbuljong tärningar
2 tsk salt
oregano
vitpeppar
chili flakes/chili
Smör att steka i och smörja formarna.
Så här gör du:
Smörj 2 formar,eller varför inte en djup långpanna
Stek köttfärsen
Blanda i kryddorna och saltet.
Under tiden köttfärsen steker så skär du till vitkålen och löken i mindre bitar enl. smak.
När köttfärsen är klar så lägger du upp den i botten av de smorda formarna.
Som synes i bilden nedan blandar du keson med köttfärsen.
Nu är det tid att steka löken och vitkålen.
Stek den så den mjuknar lite inte för länge.
Ungefär hälften av kål/lök blandningen blandar du i formarna med köttfärs/keson.
Sen lägger du resten av kål/lökblandningen över.
Värm upp grädden och lös köttbuljongen i den.
Häll sedan blandningen över kålpuddingen.
In i ugnen 175 grader i 45 min.
Kan med fördel både frysas in och ätas senare.
Toppen till matlådor.
Serveras med lingonsylt.
Smaklig måltid /Gela
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar