fredag 30 oktober 2015

Kålpudding LCHF

Nu måste jag snabba mig å få ner detta recept på prent så jag inte glömmer=) 
Gjorde denna kålpudding med inspiration från denna blogg, men hade inte allt hemma så det blev en liten egen version som föll hela familjen i smaken. Lite pizzarester från dagen innan därav kryddningen.  


 God husmanskost när den är som bäst!

Lite god lingonsylt blir pricken över i:et. 

Försöker ju minska kolhydraterna så detta är en perfekt måltid då. Nu är det också läge att äta kål som är i säsong i butikerna en underskattad gröda. 
Men vet av erfarenhet att den är svår att odla...

 Men hur gör jag då? Till receptet tack...=). 
10 portioner.

Det här behöver du:

1 stort vitkålshuvud
3 gula lökar
1 kg köttfärs
6 dl grädde
3 ägg
5 stora skedar keso
2 köttbuljong tärningar
2 tsk salt
oregano
vitpeppar
chili flakes/chili
Smör att steka i och smörja formarna.

  
Så här gör du:

Smörj 2 formar,eller varför inte en djup långpanna

Stek köttfärsen

Blanda i kryddorna och saltet.




 Under tiden köttfärsen steker så skär du till vitkålen och löken i mindre bitar enl. smak. 

När köttfärsen är klar så lägger du upp den i botten av de smorda formarna. 

Som synes i bilden nedan blandar du keson med köttfärsen. 





Nu är det tid att steka löken och vitkålen. 
Stek den så den mjuknar lite inte för länge.


 Ungefär hälften av kål/lök blandningen blandar du i formarna med köttfärs/keson. 

Sen lägger du resten av kål/lökblandningen över.

Värm upp grädden och lös köttbuljongen i den.

 Häll sedan blandningen över kålpuddingen. 


 In i ugnen 175 grader i 45 min
Kan med fördel både frysas in och ätas senare.
Toppen till matlådor. 
Serveras med lingonsylt.


Smaklig måltid /Gela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack alla goa för att ni kommenterar, jag blir så glad åt varje liten kommentar!!