Nu vill jag ge er ett smakprov av vad ni kan göra med tomaterna du/ni odlat, eller köpt.
Jag odlar ju mycket tomater,
överflödet fryser jag ner rakt av, delar ej, skalar ej, förväller ej.
Tar upp tomaterna ur frysen och lägger dom direkt i en ungsfast form.
Det här behöver ni:
1 kg tomater, frysta eller färska.
1 gul lök
1 hel vitlök
1 tsk salt
5 hela korn svartpeppar
olivolja
timjan
Så här gör ni:
*Lägg tomaterna i en ungsform, mina tomater fryser jag i plastpåse så jag tar bort påsen och lägger tomaterna direkt i ungsformen. Om de är färska skulle jag nog dela på dom om de är stora.
*Dela en hel vitlök på hälften ni kan se hur jag gjorde på bilden ovan, lägg i formen. Lätt att bara klämma ur vitlökarna ur skalet innan ni mixar sen. Skalet skall naturligtvis inte mixas.
*Skala den gula löken dela den i 4 bitar, lägg i ungsformen.
*Ringla över lite olivolja.
*Strö över saltet.
*Mortla svartpepparkornen och strö över.
*Strö över timjan efter smak.
*Lägg allt i ugnen på 190 grader
*Låt stå i ugnen i 1h och 15 min.
*Ta ut formen ur ugnen när den är klar, kläm ur vitlökarna ur skalet, mixa.
*Smaka av med mera kryddor om ni vill.
Jag serverade tomatsoppan med nybakta scones och en klick creme fraice som jag hade hemma.
Smaklig måltid/Gela
3 kommentarer:
Låter verkligen jättegott - bara jag slipper vitlöken och det gör man ju! *fniss*
Susie
Åh, det låter jättegott! Det måste testas. Har endast tomater i frysen, men det kansle fungerar det med – de blir ju lite slemmigare än sådana som har fått ligga framme.
Solsken
//Linda
Men fy så slarvigt jag läser – det är ju till frysta tomater :D det får bli toll kvällsmat efter jobbet i morgon :)
Skicka en kommentar