onsdag 15 januari 2014

Tomatsoppa med en smak av sommar.

Nu vill jag ge er ett smakprov av vad ni kan göra med tomaterna du/ni odlat, eller köpt. 
Jag odlar ju mycket tomater, 
överflödet fryser jag ner rakt av, delar ej, skalar ej, förväller ej. 
Tar upp tomaterna ur frysen och lägger dom direkt i en ungsfast form.

Det här behöver ni:
1 kg tomater, frysta eller färska.
1 gul lök
1 hel vitlök
1 tsk salt
5 hela korn svartpeppar
olivolja
timjan
Så här gör ni:
*Lägg tomaterna i en ungsform, mina tomater fryser jag i plastpåse så jag tar bort påsen och lägger tomaterna direkt i ungsformen. Om de är färska skulle jag nog dela på dom om de är stora. 
*Dela en hel vitlök på hälften ni kan se hur jag gjorde på bilden ovan, lägg i formen. Lätt att bara klämma ur vitlökarna ur skalet innan ni mixar sen. Skalet skall naturligtvis inte mixas.
*Skala den gula löken dela den i 4 bitar, lägg i ungsformen. 
*Ringla över lite olivolja.
*Strö över saltet.
*Mortla svartpepparkornen och strö över.
*Strö över timjan efter smak.
*Lägg allt i ugnen på 190 grader
*Låt stå i ugnen i 1h och 15 min. 
*Ta ut formen ur ugnen när den är klar, kläm ur vitlökarna ur skalet, mixa.
*Smaka av med mera kryddor om ni vill.

Jag serverade tomatsoppan med nybakta scones och en klick creme fraice som jag hade hemma. 
Smaklig måltid/Gela

3 kommentarer:

  1. Låter verkligen jättegott - bara jag slipper vitlöken och det gör man ju! *fniss*
    Susie

    SvaraRadera
  2. Åh, det låter jättegott! Det måste testas. Har endast tomater i frysen, men det kansle fungerar det med – de blir ju lite slemmigare än sådana som har fått ligga framme.

    Solsken
    //Linda

    SvaraRadera
  3. Men fy så slarvigt jag läser – det är ju till frysta tomater :D det får bli toll kvällsmat efter jobbet i morgon :)

    SvaraRadera

Tack alla goa för att ni kommenterar, jag blir så glad åt varje liten kommentar!!