Nu är det nästan de sista av tomater som jag skördar.
Äntligen,
Den är så god!!!
Nu har alla tomater mognat klart eller de allra flesta.
Dom som inte mognat slängs ut.
Jag tog in alla plantor för ca en månad sen innan första frosten.
Nu är det dax att börja elda i vedspisen så då passar det bra att göra tomatsås=)
När jag tog in de avklippta plantorna,
var det en hel del gröna tomater på klasarna.
Idag ser det annorlunda ut.
var det en hel del gröna tomater på klasarna.
Idag ser det annorlunda ut.
Tomaten i övre och nedre bilden mognade av bra inomhus hängande i taket.
Sorten är chio -chio-san.
Den sorten hann inte mogna här hos mig,
där jag odlar allt på friland. Men på detta sätt fick jag den att mogna av här hos mig med.
där jag odlar allt på friland. Men på detta sätt fick jag den att mogna av här hos mig med.
Gissar att just av den plantan lär det bli flera kg tomater än.
Idag har jag kokat tomatsås av nästan 4 kg färdigmogna tomater.
Men som jag skrev så använder jag tomatsåsen till mycket,
i bilden ovan har jag strimlat morötter och kålrabbi direkt från landet och steker i olivolja, sen häller jag bara över en burk med tomatsås och det blir så enkelt och så gott.
Skall avsluta med en bild av min helt fabulösa bladkaktus som har stått i ett soligt hörn utomhus,
bortglömd över sommaren och tackar mig med enorm blomning,
nu när den fått komma in.
Fram för flera bladkaktusar=).
Önskar er en fin kväll/Gela
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar