500 g lammfärs
150 g fetaost
2 ägg
1 lök (jag använde ´long red florence´ rödlök)
1/2 msk salt
1 vitlök
Färsk rosmain om du har.
peppar
Så här gör du:
Hacka löken, rosmarinen, vitlöken
Lägg allt i en bunke,
Lägg i 2 ägg rör om.
Häll i lammfärsen. Strimla över fetaosten
Rör om.
Tillsätt salt och peppar.
Häll lite olivolja i stekpannan och stek biffarna som du formar med sked eller händerna.
Stek dom några minuter på båda sidorna.
Ät och njut
/Gela
2 kommentarer:
Takk, Gela! Jeg har noe lammefarse i fryseren. Det blir festmåltid til helgen:-), med en fin salat til. Takk for inspirasjonen!
Bergljot.
Hei igjen! Som jeg sa, dette ble et festmåltid i helgen:-). Jeg hadde ikke fersk rosmarin, men brukte tørket oregano i stedet. Det ble servert med mos av potet og persillerot, og salat. Veldig godt! Det blir ikke siste gangen vi spiser dette:-).
Bergljot
Skicka en kommentar