Det var hög tid att skörda krusbären.
Jag tittade mig runt i trädgården och såg vad annat jag hade att ta tillvara.
Rabarber såklart.
Av rabarbern och krusbären blev det enriktigt god rabarber och krusbärskräm sötad med stevia.
Den blev över förväntan god.
Så dax att dela med mig av receptet jag kom på.
Det här behöver du.
1 l rabarber (ca 500g)
1/2 l krusbär (ca 400g)
1 dl Stevia(Hermesetas)
7 dl vatten
7 msk maizena
Så här gör du:
*Skölj och "noppa" krusbären. (Ta bort den lilla stjälken om den är kvar samt det bruna ludden i ändan.)
*Skölj rabarben och skär den i mindre bitar.
*Lägg allt i en kastrull.
*Häll över vattnet.
*Koka upp och låt småkoka i ca 7 minuter tills rabarbern och körsbären är mjuka.
*Rör om då och då.
*Dra ifrån kastrullen och häll i stevian. Rör om.
*Undertiden krämen kokar ska du blanda lite kallt vatten med maizenan i en kopp, och röra om.
*Häll i maizenaredningen i krämen under omrörning låt krämen koka upp igen en kort stund,
*sjud 1-2 min.
Nu är det klart!
Jag avnjöt den goda krämen med sojamjölk som jag märkt passar oerhört bra till rabarberkräm och likaså till denna kräm.
Annars kan ni ju använda mjölk eller grädde beroende på vad ni har.
Smaklig måltid!
/Gela
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar