Nu står ju kålrabbin på rad klara att skördas i trädgårdslandet. Vilken lycka,
denna UNDERSKATTADE grönsak!!!
Så god,
så lätt att odla,
så lätt att tillaga.
Jag ersätter mycket med kålrabbi just nu använder den istället för potatis.
Därför blir det lite nya tillkomna recept.
1 kg kålrabbi
smör
250g bacon
2dl grädde
1dl philadelphia
salt
svartpeppar
*Skala kålrabbin och skär den i tunna skivor.
*Koka upp kålrabbibitarna i lättsaltat vatten, koka tills de är mjuka ej sönderkokta.
(Ca 10-15 min.)
*Under tiden så blandar du grädden och philadelphian i en skål.
Rör ut så philadelphian inte är i för stora klumppar.
*När kålrabbibitarna svalnat lite så läggs de ut i en smord ungsform. Brukar bli ca 3 lager.
*Mellan lagren häller du på LITE grädd- och philadelphiablandning.
*Spara mest gräddblandning till sista lagret under baconet.
*Nu tar du en nypa salt och strör över kålrabbin, samt svartpeppar efter smak.
*Klipp till baconet till lagomstora bitar över gratängen.
*Nu är det bara till att lägga den i ugnen 225grader, så är middagen klar om ca 45 min.
Gott lätt och barnvänligt!!!
Jag gör klar gratängen tidigare på dagen och låter den stå i ugnen på ugnens eftervärme, så är middagen förberedd tills alla hungriga fotbolls och dans själar är hemkomna.
Lagom varm.
Serveras med valfri sallad.
Räcker till 3 barn och 2 vuxna utan problem.
Kuriosa: under Kålrabbi i menyn överst hittar ni hur man odlar denna grönsak.
Lycka till / Gela
4 kommentarer:
Tack för recept! Och du ska veta att det är du som lärt mig använda kålrabbi och jag bara älskar det!
Kram Eva
Har aldrig hört talas om kålrabbi...måste kolla om det finns i affärerna här, för det ser gott ut och låter gott.
Kram
Ann-Mari
Mmmm, dette må prøves. Jeg dyrker ikke kålrabi i år, men grønnsaksutvalget varierer fra år til år så det en nok en ide og dyrke den igjen. Det er jo så godt :)
Ha en feien og flott tirsdag.
Åh så gott detta var!
Jag har inte heller upptäckt kålrabbin förrän jag provade på LCHF en kort period. Även om jag övergett dieten kommer jag att fortsätta använda kålrabbin! Du har dessutom inspirerat mig att börja odla den. Vi får se till våren. ;)
Skicka en kommentar