Äntligen har jag ätit mina första HÄR odlade majskolvar!!!!
Jag är SÅÅÅÅ glad!!
Och vilken succé,
makens kommentar Herre Gud vad gott!!!
Och jag vill säga det får man inte höra för ofta!!!=)
Det började för länge, länge sen med att vi planterade ner några frön majs barna och jag.
Golden Bantam och Guccio är sorterna som planterades.
Sen fick de tillbringa sin första tid när de grott i veranda fönstren.
Ja jag måste ju säga att någon lätt uppväxt fick de inte!!!
Så här såg det ut första juni.
Haglade som bara den!!!
Staaackars majsen!!
Men den överlevde.
10/6 såg det minsann lite bättre ut,
majsen hade börjat växa.
Och nu minsann åt vi de första majsen,
inte med lite stolthet.
Nu har jag också lärt mig när jag ska skörda dom.
Några skördade jag för fort men nu minsann så hoppas jag att jag har lärt mig skörda dom rätt till nästa år.
Fluffet måste minsann ha blivit brunt.
Sen ska det komma lite mjölkaktig vätska ur kornen när du trycker på den med nageln.
Ja nu har jag minsann ätit min första HÄR odlade majs.
En toppen dag/Gela
5 kommentarer:
Låter helt underbart!
Ha det bäst!
Kram Hélena
Wow vilken resa och smaskigt ser det ut!
Kram Ulrika
Förstår att de smakade gudomligt! och vad mycket de fått utstå på vägen fram ;-)
Kram Lotta
Ja det har inte varit någon lätt sommar att överleva i, om man ska växa, mogna och må bra. Mina planteringar på landet har inte lyckats alls. Lite sockerärter har jag skördat, lite dill och persilja oxå.
Jordärtskockorna tycks trivas, för dom e minsann jätte stora. När ska man skörda dom? Och för en soldyrkare som mig kunde sommaren faktiskt fått bjuda på mer sol och värme. Kram Marie J
Du goa underbara M, jag saknar dig!!!! Jo jag vill också ha mera sooool men det är väl så dax nu....Har ingen aning just nu när jordärtskockorna ska skördas men tror att det är sent i höst. Det är ju bra att du skördat dill min blev inget detta år...ha det bra, stooooor kram/Gela
Skicka en kommentar