Den både blommar stort och blir stor denna squashplanta, Costa romanesco.
Växer så här stor på dryga veckan. Vilken växtkraft!!!
Nu till receptet.
1 dl dill
1 dl persilja
1 liten gurka
5 ägg
150 g fetaost
5 dl vetemjöl
2 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 tsk svartpeppar
smör
(Storskörd)
(Gurkan går säkert att lämna bort likaså nån av kryddorna, om man som jag har barn som ej gillar nåt av dom. Smakar en del om dillen så kommer att minska den om jag gör plättarna till barnen.(odlad gurka och squash på höjden)
* Kör squashen i matberedare eller riv den på ett grovt rivjärn, likaså gurkan.
* Häll av överskottsvätskan innan du lägger över det rivna i en stor skål.
(Klättrande gurka)
* Smula fetaosten över blandningen.
* Tillsätt äggen, kryddorna och vetemjölet.
* Blanda om allt till en smet.
(Costata romanesco)
* Smält smöret eller häll oljan i en stekpanna
* Klicka ut några plättar i pannan och stek dom fint gyllenbruna på var sida.
(Lebanese och Costata Romanesco)
Dessa goda plättar serveras med lingonsylt och en sallad.Smaklig måltid /Gela
4 kommentarer:
Jag vet det ÄR gott...
brukar köra det ofta när vi GI:ar...
mumsigt värre...
brukar steka knaprig småhackad bacon och ha i smeten....
ha det gott...
Mumsigt det lät- ska testas. kram Johanna
Vet ni kära bloggvänner, jag goooglade nyss in mig på hur det är att frysa squash och man kan frysa den utan att först förvälla den. Nu skall jag skära mina i bitar och lägga dom i frysen. Yippiii. Efter dagens regn lär det ju växa så det knakar igen. /Gela
Hej. Jag river squash grovt och lägger i fryspåsar (ca 250 gr). In i frysen utan att förvälla. Sen slänger jag med en påse när jag gör sås till spagetti, olika soppor och grytor. Jag använder det också i grönsaksbiffar, men pressa ur lite saft om det verkar blött. Riven squash + lite grädde och kryddor är också gott.
Ulla Brodow
Skicka en kommentar