Just nu är det mycket kyckling på menyn.
Tömmer frysarna.
4 dl okokt ris.
100 g morotstärningar
800 g kycklinglår
Rapsolja
1 dl kycklingsky från kokningen
1 lagerblad
kryddpepparkorn
5 dl vatten
2 dl grädde
1 msk salt
120 g blomkål
2 tomater.
Tag en stor kastrull och koka kycklingen i vattnet. Lägg i lagerblad och kryddpepparkornen.
Låt småkoka tills köttet är mört och lossar bra från benen.
Koka riset enligt anvisning på paketet. Koka det nästan klart skall vara lite tuggmotstånd kvar i riset.
Under tiden kycklinglåren kokar tärnar du morötterna till små tärningar.
Stek dom en stund i stekpanna/wokpanna med lite rapsolja.
Riv blomkålshuvudet på ett grovt rivjärn.
Ta upp köttet du kokt, tiden beror på vilken typ av kyckling, hönskött, tuppkött du använder.
Skär köttet i mindre bitar.
Nu lägger du kycklingköttet i wokpannan/stekpannan
steker det en liten stund tillsammans med morotstärningarna.
Lägg i det kokta riset i samma panna.
Häll över kycklingbuljongen från kokningen, 1 dl.
Tillsätt grädden och saltet.
Rör om,
Jag använder mig av grädden och kokspadet från kycklingfajitasen jag gjorde häromdagen,men om man inte har något sådant kokspad, lägger du i kycklingbuljongen och ren grädde, det blir lika gott.
Men jag spar mycket när jag gör mat ex kokspad och planerar in det i nästa maträtt.
Sist men inte minst lägger du i den rivna blomkålen.
Serverar risotton tillsammans med tomat och lingonsylt.
Räcker till åtminstone 5 personer.
Smaklig måltid/Gela
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar