Lättkokt
Delikat Haverrot ´Gammal Gottländsk´
Det här behöver du:
2 l vatten
0,5 tsk salt
Haverrot
Så här gör du:
Låt vatten och salt koka upp
Lägg i den skalade haverroten.
När den skalats så lägg rötterna i citronvatten tills de skall kokas för att behålla färgen. De förlorar snabbt i färg annars.
Låt koka ca 2 min beroende på tjocklek.
Servera med en klick smör.
Smakar underbart. Påminner lite i smaken om majs.
Skall odlas igen här hos mig.
Underbart att gå ut och skörda i mars när tjälen släppt och gräva fram lite rötter.
Skall låta några rötter gå i blom för att kunna ta frö av denna raritet.
Lycka till /Gela
Etiketter
Trädgård
Blommig fredag
Recept
Syförening
Tomater
Hund
Köksträdgård
Nya lärdomar
Virkning
Traditioner
tomatprovning
husbygge
Hus och trädgård
Turf
Värt att se
Höns
Våra djur
Övrigt
Byggnadsvård fönster
Klimat och miljö
byggnadsvård
Fåglar
LCHF recept.
Rosor
Stickat
Klematis
Mina rosor
Morot
Vårtecken
Julblommor
Katt
Miljövänliga tips
kål
trädgårdsmässa
viktminskning
Gästinlägg
Hos mig 2011
Våra duvor
Fäboda
gurka
morotsprovning
Fototriss
Squash
kålrabbi
Korgodling
Natur
Pumpa
Utflykt
Vedspis
Byggnadsvård vedspis
Gelas tips
Gurkprovning
damm trädgård
duvor
vår
Bröd
Chili
Helgglädje
Härodlat recept
Jul
Sallad
Saturday Show Off
Trädgårdstips
bladkaktus
tips
Award
Byggnadsvård papptak
Golv
Julmat
Majs
Perenner i Gelas trädgård
Recept tomater
Resor
Rödbetor
Symaskin
Tävling
brysselkål
grönkål
kanin
tulpaner
Ettåriga blommor
Hos mig 2012
Hönshus
Lök
Mangold
Snickarglädje
damm
hem och villa
kyckling recept
mat på vedspis
rödkål
vaktel
Hos mig 2013
Kålrabbi recept
Lillajul
Månad för månad hos mig
Paprika
Planteringsskyltar
broccoli
danskläder
fiskar
liljor
linolje målning
musik
sömnad
ved
vitkål
Äpple
Akleja
Avenbok
Barnrum
Björnbärshallon
Blek taggborre
Bokrecension
Fruktträd
Fuchsia
Gryta
Gräs
Halloween
Haverrot
Hos mig 2016
Januari göromål
Jordgubbar
Krusbär
Känguruäpple
Köttfärs recept
Lerjord
Limfärg
Livets irrvägar
Nässlor
Päron
Påsk
Recept drycker
Rotfrukts recept
Sandhamn
Skrattduva Undulat
Svartrot
Tomatodling på friland
Torn
Vävning
badrum
blomkål
byggnadsvård lada
cherimoya
clivia
efterrät
faverolle höns
fisk
foto
gamla hus
hörnjärn
kaktus
krukväxter
körsbär
lamm recept
macro
melon
plommon
soppa
såpbubblor
tazetter
tro hopp och kärlek
tryckkitt
trädgårds video
trädgårdsgång
vaktelbur
vaktelskötsel
Äggkläckare
söndag 25 mars 2012
Recept på:Lättkokt Delikat Haverrot `Gammal Gottländsk´
Etiketter:
Haverrot,
Härodlat recept,
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Tack för tipset! Den borde man försöka få tag även om jag inte kan gå ut och skörda i mars. :-) Runåbergs hade fröer såg jag.
Daniel
Haverrot har jag aldrig ätit och inte heller odlat. Men däremot svartot som jag tycker mycket om.
Fantastiska bilder i förra inlägget, tur att du fotar för det går ju inte att minnas allt!
Kram Eva
Riktigt bra sida, har själv planer på att odla Haverrot.
Har ett svagt minne av att jag åt växten som liten (hos min mormor) och vet att jag haft några recept med Haverrot i.
Tack för att du har din sida!
Har själv planer på att odla växten i år. Har svagt minne av att jag åt det som mindre (och har iaf haft recept med haverrot i (är dock inte säkert att jag har dom kvar men det ska bli skoj att testa växten..
Skicka en kommentar