Lättkokt
Delikat Haverrot ´Gammal Gottländsk´
Det här behöver du:
2 l vatten
0,5 tsk salt
Haverrot
Så här gör du:
Låt vatten och salt koka upp
Lägg i den skalade haverroten.
När den skalats så lägg rötterna i citronvatten tills de skall kokas för att behålla färgen. De förlorar snabbt i färg annars.
Låt koka ca 2 min beroende på tjocklek.
Servera med en klick smör.
Smakar underbart. Påminner lite i smaken om majs.
Skall odlas igen här hos mig.
Underbart att gå ut och skörda i mars när tjälen släppt och gräva fram lite rötter.
Skall låta några rötter gå i blom för att kunna ta frö av denna raritet.
Lycka till /Gela
Tack för tipset! Den borde man försöka få tag även om jag inte kan gå ut och skörda i mars. :-) Runåbergs hade fröer såg jag.
SvaraRaderaDaniel
Haverrot har jag aldrig ätit och inte heller odlat. Men däremot svartot som jag tycker mycket om.
SvaraRaderaFantastiska bilder i förra inlägget, tur att du fotar för det går ju inte att minnas allt!
Kram Eva
Riktigt bra sida, har själv planer på att odla Haverrot.
SvaraRaderaHar ett svagt minne av att jag åt växten som liten (hos min mormor) och vet att jag haft några recept med Haverrot i.
Tack för att du har din sida!
SvaraRaderaHar själv planer på att odla växten i år. Har svagt minne av att jag åt det som mindre (och har iaf haft recept med haverrot i (är dock inte säkert att jag har dom kvar men det ska bli skoj att testa växten..