söndag 19 juni 2011

Vårt dagliga bröd.

En regnig dag hos mig fylls ofta med matlagning.
Grytor och soppor är så bra att frysa ner
och sedan ta fram när jag vill tillbringa tiden ute.
Idag blev det brödbak,
bjuder inte på nåt recept idag men om ni vill ha recept på liknande bröd finns det här

eller här

Eftersom jag satte igång 4 satser bröd samtidigt blev det lite brist på brödformar.
Men så kom jag på att jag skulle testa baka i en kakform jag smorde.


Blev jätte läckert bröd. Hällde bara i degen när den var knådad och klar för att jäsa i kakformen, mitt under jäsningen när degen började bli för stor för formen, så knuffade jag bara till den lite och lät den jäsa upp på nytt och inga kladdiga fingrar och ett jätte fint bröd.

Rekommenderas!!
Dagens bröd innehåller lite olika ingredienser,
allt från lingonsylt, russin och sirap
till en hel massa olika mjölsorter,
jag bakar nästan aldrig bröd efter något recept blir olika var gång.

Det är roligt att baka eget bröd i vedspisen, tog bara 3,5 timmar att baka 4 satser bröd.
Samtidigt som det sprakade gott i vedspisen,
För att ej bränna bröden i vedspisen brukar jag vända dom i ugnen en gång för att få dom jämt gräddade.
Man lär sig efter att ha använt spisen en tid.

Härligt med eget bröd det är ej så svårt som det kanske låter att baka eget och en regnig dag som denna är det toppen sysselsättning.
Ha en fin kväll nu skall jag avnjuta en god bit vedspisbakat bröd
med mycket sallad på.
Kram / Gela

14 kommentarer:

  1. Mums! Ska testa din paj om en stund - maken ÄLSKAR rabarberpaj och jag vågar nog smaa en liiiiiiten bit jag med.
    God kväll / Kram gittan

    SvaraRadera
  2. Finns inte mycket som är godare än hembakat bröd, mums, så sugen man blir:) Spännande att baka i vedspis, blir säkert jättegott när man lärt sig!
    Ha det gott!
    Kram Margot

    SvaraRadera
  3. Det är så svårt att titta på dina bilder när man inte får äta gluten. Ser riktigt gott ut!!

    SvaraRadera
  4. ojoj, så de ser gott ut detdär!
    du e nog så duktig du!
    kram
    susanne

    SvaraRadera
  5. Instämmer med Lindsay, för en glutenintolerant är detta rena tortyren! - och det ser väldigt gott ut!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Tack för fina kommentaren hos mig, sååå roligt att kunna inspirera :)
    Din header är helt underbar!!!!!
    Och sugen på att baka blir man!
    Ska kika vidare...

    Kram!
    Sanna

    SvaraRadera
  7. Ser så gott ut! Har också bakat i dag, fast det var nattjäst, har börjat baka på "klimp", spar en bit deg från varje bak i kylen och använder den som jäst, funkar bra fast kräver långa jästider. kram Sophia

    SvaraRadera
  8. Vedspis har jag ingen men jag älskar att baka bröd. Bakade en del i fredags när det var halvtaskigt väder.

    Kram!

    SvaraRadera
  9. Jag är också i bakartagen, det blir lätt så när regnet faller. Jag bakar helst i lergryta, det blir så saftigt då och jäser alltid bra. Är på jakt efter en mindre nu för min ger jättemackor.

    SvaraRadera
  10. Mmm...så gott det ser ut!! Även jag passade på att baka i veckan som gick när vädret var svalare. Så gott med eget bröd!
    Kram /bea

    SvaraRadera
  11. Vackra bröd du har gjort!
    Jag har också bakat idag men det blev kanelbullar och tigerkakor den här gången.
    Men att baka sitt egna bröd är väldigt tillfresställande.
    Agneta kram

    SvaraRadera
  12. Här borde det också bakas bröd när det ser ut att bli en regn dag men ska på jobb så det får bli en annan gång.
    Dina bröd såg verkligen goda ut!
    Ha det bra
    Lotta

    SvaraRadera
  13. Själv är jag fortfarande alltför förkyld, men dottern har utlovat kanelbullebak för att testa om mitt luktsinne är på bättringsvägen:)

    SvaraRadera
  14. Oo nej...jag har försökt låta bli att äta bröd en tid, för att minska magen...men detta ser ju bara för gott ut! Kommer inte att kunna hejda mig...klickar på receptet ;-)

    SvaraRadera

Tack alla goa för att ni kommenterar, jag blir så glad åt varje liten kommentar!!