lördag 18 juni 2011

Snabb rabarberpaj för trötta själar.

Idag var det lite svårt att få till orken att fixa lördagsmyset, då passade denna paj bra.
God och snabb att göra.
HÄR odlade rabarbrer och köppt glass...


Sköljda rabarber skurna i lagom stora bitar så de täcker en pajformsbotten.
125 ml socker
125 ml vetemjöl
125 ml havregryn
Skurna smörbitar läggs över hela pajen och får sen smälta över pajen i ugnen.

Alla ingredienser strös över rabarberbitarna på pajformensbotten.
Pajen sätts sedan in i ugnen i 200 grader tills den får fin färg ca 30 min.
Serveras med glass eller vaniljsås.

Skurna rabarberbitar som täcker pajbottnen.

125 ml socker strös över rabarberbitarna
125 ml vetemjöl strös över sockret.
125 ml havregryn strös över vetemjölet.
Skär till smörbitar som täcker pajen.

In i ugnen 200 grader 30 min och njut sen med valfritt tillbehör.
Smaklig måltid/Gela

5 kommentarer:

  1. Mums! Påminner lite om den paj jag brukar göra där jag använder receptet för knäckflarn och häller smeten över rabarberbitarna. Knäckigt och gott!
    Önskar dig en skön lördagkväll!

    SvaraRadera
  2. Det verkade både enkelt och gott. Har du testlagat med annan frukt? Jag tål inte rabarber och även om vi numera har satt en sort med låg oxalsyrehalt så tar det emot att äta dem när jag vet hur dålig jag kan bli. Ha en fortsatt skön lördag / Kram gittan

    SvaraRadera
  3. mon-jardin-en-ik18 juni 2011 kl. 21:06

    Så gott. Brukar göra liknande men blandar ihop allt. Jag ålskar den med vaniljglass som smälter på den varma pajen. Finns det något godare??? Tror inte det.
    Ha en fin fortsättning på helgen.
    Anje

    SvaraRadera
  4. Så skönt med recept som är enkla och snabba... TACK!

    SvaraRadera
  5. Gjorde en liknade igår :) hade även i lite jordgubbari.
    Enkelt å gott som man blir lycklig av :D
    Ha en fin försommarsöndag :)
    /maja

    SvaraRadera

Tack alla goa för att ni kommenterar, jag blir så glad åt varje liten kommentar!!