lördag 8 oktober 2016

Fiskekaker med skirat äggsmör (fiskburgare) LCHF och inte

Nu ska jag ta och göra det som är nästan som att svära i kyrkan här hos mig. 
Är ju gift med en man som har rötterna i Norge... 
och jag en finne som ska göra fiskekaker...

Hukar mig men jag och barna tyckte de blev goda. 

För kära maken duger inget annat än om de serveras på bryggan i Bergen tror jag. 


Jag kör ju LCHF själv just nu och detta blir en god måltid till alla. 

Det här behöver du:
500 g fisk tog små slattar som blivit över som jag hittade i frysen. Mestadels torsk.
1 msk fiberhusk (om inte LCHF ta potatismjöl istället)
1 ägg
2 dl grädde
1 tsk salt
2 tsk pressad citron
Havssalt och nymald vitpeppar.


Så här gör du skirade smöret med ägg
200 g smör
4 hårdkokta ägg. 
Smält smöret i en kastrull 
Hacka de hårdkokta äggen,
rör ner dom i det varma smöret. 
Klart
Så här gör du:
*Mixa fisken med stavmixer eller det du har tillgängligt.
*Blanda i alla övriga ingredienser.
*Låt stå en stund
*Under tiden kokar du äggen om du inte gjort det tidigare till    äggsåsen. Se ovan. 
*Förbered även potatisen och lägg den på kokning. 
*Nu fortsätter du med fiskekakerna
*Ta fram en stekpanna och lägg i ordentligt med smör.
*Forma fisksmeten till biffar.
*Stek på lagom värme på var sida så de blir klara. 



Lätt som en plätt, dagens middag klar.



I min LCHF variant tar jag bort potatisen och lägger till en sallad och mycket äggsås.


Smaklig måltid/Gela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack alla goa för att ni kommenterar, jag blir så glad åt varje liten kommentar!!