Baka sitt eget bröd det är ej så svårt när man väl kommit igång.
Bakade 4 stycken igår. Tog vad jag hittade i kylskåpet. Tex lite äppeljuice som blivit över, 3 stora kokta potatisar.
Grovt mjöl(ekologiskt). TYVÄRR kan jag ej bidra med ett exakt recept för det har jag aldrig. Det står maken för. Hans brödrecept finns under fliken recept. Dagligt matbröd
I nästa sats bröd hälldes lite gräslöks ketchup
som gjordes i höstas. (Gräslöken var i brist på lök...och med massor av tomater att ta vara på.)
Ja den blev ej så bra gräslöksketchupen men det är alltid roligt att testa nytt. Men däremot passade den bra som krydda i en brödsats.
Min bästa måttstock på hur bröden blir, är om barnen äter dom.
Potatisbröden tyckte de smakade pomfrites och att de var jätte goda.
De andra fick ej någon kommentar vilket är bra också...
Summa sumarum, det jag vill säga med detta. Släng ej rester utan ta vara på dom. Blir billigare för plånboken och bättre för miljön. I bröd kan du blanda nästan vad som.
Så kommer jag med mina så tips, igen. Här spirar gyllenlack i bregottaskarna.
Fröna gick ut -07 men gror som synes bra ännu. Kasta ej gamla frön utan prova om de gror.
Skall passa på och svara på lite frågor.
Jo då Kung Loui är en stolt ragdoll helt underbar.
Stor katt, med litet mjau.
Har gjort sig hemmastadd. Väcker matte varje natt vid 4-5 och skall ut på toaletten...
Och matte drar sömndrucket på sig kläderna och går ut med killen.
Barnen älskar honom också. Fåglarna är mindre förtjusta men det fungerar bra ändå.
Fick en fråga hur snabbt basilikafröna grodde och det gick väldigt snabbt. Jag täckte dom ej med plast eller ställde dom varmt. De grodde fint ändå.
Ha en fin fin torsdag/Gela
Flera miljöinlägg hittar ni här
Mmmm vilket gott bröd! Det är något speciellt med hembakat bröd.
SvaraRaderaKöpte frön till klotbasilika härom dagen. Ska försöka få ner dom i jord i helgen har jag tänkt.
Din basilika ser jättefin ut, jättefin kruka.
Kram Camilla
Ja, det är gott med hembakat. Man skulle allt ta sig tid oftare att baka. Kommer man igång så tar det inte lång stund. Vilka härliga tomatberg du visar. Och vilken söt katt . Kram
SvaraRaderaVilket härligt bröd, gillar verkligen att inte vara receptbunden utan ta vad man har, mycket vettigt. Nu händer det ju inte sig ofta att jag bakar tyvärr... men roligt att se andras verk!
SvaraRaderaFunderade länge av och an på golvvärme eller inte, skulle vi valt radiatorer skulle vi gärna haft sektionsradiatorer men de skulle ha blivit så dyra så det blev vattenburen golvvärme.
Åh, vilken fin blogg du har! Bröd skulle man nog baka själv.........går och grunnar på om jag ska våga mig på surdegsbröd. /Anette
SvaraRaderaHej! Du får gärna följa min blogg. Vilken trevlig blogg du har. Fina foton - och en gnuttenufsig kissekatt.
SvaraRaderaHej. Tack för din trevliga kommentar på min blogg! Du har en jättetrevlig blogg, som jag gärna lägger på min lista.
SvaraRaderaUnderbart härlig katt du har! När vi skulle bli med katt för nästan nio år sen, var vi lite inne på ragdoll oxå, men det slutade med en birma då.
Ha det bra / Margot
Å, jag älskar katter. Vilken härlig stor katt du har.
SvaraRaderaOch den där roskatalogen du visade, vart kan man få tag på en sån? Jag som är rosgalen måååste ju ha en sån katalog o bläddra i (..inte köpa)! /Knatten
Flitiga du.
SvaraRaderaJag är inte bra på bakning och inte utan recept.
Potatis i brödet låter gott tycker jag.
Rester blir det lite för ofta här för jag har ine vant mig vid att barnen har flyttat.
Lagar lika mycket ändå.
Fast vi äter oftast upp det om inte annat så får hundarna det.
Underbara groddar nästan så att man kan äta upp dem..???
ha det gott
Annika
Tycker att din kisse har gjort sig riktigt hemmastadd. Han trivs nog hos dig.
SvaraRaderaOch va duktig du är på att baka och fixa med det mesta. Men det gäller väl att ha ett riktigt intresse för att lyckas.
Bakade mycket när barnen bodde hemma, men nu blir det allt mer sällan. Bara när lilla C kommer då vill han baka med mommo.
Ha en trevlig kväll.
Hejsan Gela,
SvaraRaderaDu var inne hos mig på Trädgårdsbloggen och sa att du skulle följa den. Jag har nu lagt in din blogg på min "följalista" för jag har ju naturligtvis en trädgårdsblogg här också!
Ditt bröd ser så himla gott ut och det verkar så lätt, men lika duktig som jag är på att laga mat lika urusel är jag på att baka.
När det gäller kaffebröd kanske det inte är så konstigt, varken gubben och jag dricker kaffe, och matbröd bakar jag väl kanske bara vart annat, vart tredje år ungefär!
Viket uppiggande inlägg! När folk har ett vettigt miljötänk och delar även med sig av dessa då blir miljöpolisen Anja glad!
SvaraRaderaKung Loui har uppfostrat "tjänstefolket" bra - förstår jag ;)))!/Puss på kungen och hälsningar till kungens matte!Anja
I like your cat, so pretty.
SvaraRadera