måndag 12 oktober 2009

Ketchup


Ketchup

Ett bra recept smakar ej som Felix men jag vet vad jag äter och det blir gott.

1 kg tomater
1/2 kg gul lök
1,5 dl rödvins vinäger
5-10 lagerblad
10 kryddpepparkorn
10 nejlikor
2 kardemummor
3 cm bit kanelstång
lite peppar
1-2 tsk senapspulver (alternativt gula senapskorn)
Lite salt

Om jag vill ha det lite sötare lägger jag i lite socker. Behövs egentligen inte.

*Skär tomater och lök i bitar.

*Lägg tomaterna och löken i en kastrull tillsammans med alla övriga ingredienser.

*Låt småputtra i 1-2 timmar.

*Plocka ur lagerbladen och kanelstången när det kokat klart.

*Om man vill kan man låta kryddorna vara kvar, om man tycker det är nog kryddigt så tar man bort kryddorna.

*Mixa allt noga.

*Lägg tillbaka i grytan låt koka ihop till bra koncistens utan lock.

*Smaka av med mer salt och vinäger om det behövs.

*Jag fryser ner ketchupen och tar upp ur frysen vid behov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack alla goa för att ni kommenterar, jag blir så glad åt varje liten kommentar!!