Idag vägrar jag lägga upp någon bild av hur det ser ut ute.
I och för sig är det vackert nu men imorse med blåst och snöslask så var det inte nådigt.
Kallt och eländigt var det med.
Kom på den briljanta idén att jag skulle elda igång vedspisen och när det var gjort,
ledde det till nästa sak.
Brödbak.
Vår matberedare är fortfarande saknad, så jag knådar för hand eller med slev.
Det går ju det med men saaaaknar matberedaren.
Annars är det lätt gjort att slänga ihop några bröd och familjen älskar dom. Gör dom runda på ett ungefär och använder en äggkopp till att göra hål i mitten=).
Sen åker de in i ugnen,
och ut kommer dom krispigt goda!!
Så det kan gå, vad lite snöslask ställer till det.
Inte nog med det så inventerade jag frysen och hittade massor med tomater som var direktinfrysta.
Så de hälldes ner i en kastrull och kokades soppa på.
Potatisen från ifjol går att använda än,
men nu åker den ner i jorden för att göra fler potatisar till nästa år.
Skalet kokar jag till hönsen,
alla glada tillslut.
Hoppas ni alla därute har en fin dag.
Min blev bättre än jag trodde när jag tittade ut och såg snöslask imorse. Och än är den inte slut
/Gela
Men äntligen! Har väntat sen i morse på din uppdatering! Ja vädret var skräp, verkligen, men nu har faktiskt solen tagit bort allt så våren går vidare (förhoppningsvis). Bröden du bakat ser underbara ut, jag är en sån som bara kan baka med söta degar, de andra blir bara jästsmakande och jäser aldrig, stenhårda. Gav upp för många år sedan. Tomatsoppa har jag inte ätit på många år men blev nu inspirerad. Dock ska jag göra soppa på buttnernut scuash i dag, det är en favorit sedan jag bodde i Slovakien. Den värmer och lindrar gott i magen. Sköt om dig goaste du! Kramis
SvaraRaderaDet enda jag riktigt saknar från det förra stället vi bodde på är vedspisen i köket. Det är såå skönt och mysigt att ha. Lyckliga du. Och att kunna baka i den. Fina härliga bilder. Blir glad hela morgonen av att se dem.
SvaraRaderaHa det bäst. Åsa
Å vad det ser gott ut! Kan nästan känna doften av nybakt genom bilderna..../Susanne
SvaraRaderaIt is been a long time since i used a bake a bread in wood style cause most of the time i used my new oven to bake a bread and i am doing it most of the time with my project management team.Well good to see it.
SvaraRadera"Nu gick jag i barndom" som jag brukar säga när minnen från när jag var liten studsar upp som nu när du visar dessa bilder tänker jag på mamma som alltid lagade maten och även bakade i vedspisen även när vi fått elen dragen till gården. Det är en konst att baka i vedspis.
SvaraRadera