tisdag 12 november 2013

Kycklinggryta med lime och kokosmjölk

Vilken glädje det är att kunna ta fram grönsaker och rotfrukter som man själv skördat och göra god mat av. 






Skördade broccoli, rotselleristjälkar, kålrabbi och morötter idag, den röda paprikan har jag förvarat i kylen.



Men nu skall ju all den rikedom omvandlas till god mat och denna gång gick det riktigt bra. 



Det här behöver du:

1 kg kycklingfilé
800 ml kokosmjölk
300 g tomatsås
200 g strimlade morötter
250 g strimlad kålrabbi
300 g strimlad vitkål
2 strimlade paprikor
lite rotselleri stjälkar
150 g broccoli
1 lime
2 tsk garam masala
1 burk ananas
1 msk salt
3 msk maizena
vatten


Så här gör du:

Ta fram en gjutjärns gryta.
Strimla kycklingfilérna
bryn dom i grytan tillsammans med lite olivolja.
Tillsätt kokosmjölken när du brynt kycklingköttet.
Tillsätt även tomatsåsen.

Nu låter du grytan småkoka i ca 30 minuter.
Under tiden strimlar du grönsakerna, börja med vitkålen, morötterna och kålrabbin de skall först ner i grytan. 
När ca. 30 minuter gått så tillsätter du de ovannämnda grönsakerna.

Sen strimlar du paprikorna.
Ansar broccolin.
När ytterligare ca 15 minuter gått (totalt 45 min) lägger du i broccolin och paprikorna
Du häller också i saften från en lime. 
Samt häller i en liten krossad ananas burk.


Nu är det bara att tillsätta salt, och garam masalan.

Rör ut 3 msk maizena i kallt vatten och häll i grytan under omrörning så den blir lite mera fast.

Smaka av med ytterligare salt/kryddor om du tycker det behövs.

Avnjutes tillsammans med tex. ris eller potatis

Smaklig måltid, denna måltid räcker för många, många personer.

/Gela

1 kommentar:

  1. Det var jättesvårt att klicka på KOMMENTARER. höll nog på i flera minuter innan det lyckades!
    Kycklingryta lät jättegod, den måste jag nog testa!!

    SvaraRadera

Tack alla goa för att ni kommenterar, jag blir så glad åt varje liten kommentar!!