Skördade broccoli, rotselleristjälkar, kålrabbi och morötter idag, den röda paprikan har jag förvarat i kylen.
1 kg kycklingfilé
800 ml kokosmjölk
300 g tomatsås
200 g strimlade morötter
250 g strimlad kålrabbi
300 g strimlad vitkål
2 strimlade paprikor
lite rotselleri stjälkar
150 g broccoli
1 lime
2 tsk garam masala
1 burk ananas
1 msk salt
3 msk maizena
vatten
Ta fram en gjutjärns gryta.
Strimla kycklingfilérna
bryn dom i grytan tillsammans med lite olivolja.
Tillsätt kokosmjölken när du brynt kycklingköttet.
Tillsätt även tomatsåsen.
Nu låter du grytan småkoka i ca 30 minuter.
Under tiden strimlar du grönsakerna, börja med vitkålen, morötterna och kålrabbin de skall först ner i grytan.
När ca. 30 minuter gått så tillsätter du de ovannämnda grönsakerna.
Sen strimlar du paprikorna.
Ansar broccolin.
När ytterligare ca 15 minuter gått (totalt 45 min) lägger du i broccolin och paprikorna
Du häller också i saften från en lime.
Samt häller i en liten krossad ananas burk.
Rör ut 3 msk maizena i kallt vatten och häll i grytan under omrörning så den blir lite mera fast.
Smaka av med ytterligare salt/kryddor om du tycker det behövs.
Avnjutes tillsammans med tex. ris eller potatis
/Gela
Det var jättesvårt att klicka på KOMMENTARER. höll nog på i flera minuter innan det lyckades!
SvaraRaderaKycklingryta lät jättegod, den måste jag nog testa!!