Oerhört goda fajitas med mört kycklingkött,
fick 5 av 5 poäng av maken.
Det vill inte säga lite jag lovar=).
Barnen älskade dom med.
800 g kycklinglår
5 dl grädde
5 dl vatten
1 lagerblad
7 kryddpepparkorn
1 tsk salt
rapsolja
2 paprikor
2 gula lökar
2 dl spad från kokningen
1 påse 40 g. taco space mix.
ananas
majs
créme fraiche
tortilla bröd
Så här gör du:
Lägg kyckling benen i en stor kastrull, häll över vätskan (grädden och vattnet)Lägg i lagerbladet, pepparkornen och saltet.
Låt koka på svag värme tills köttet nästan faller av benen.
Strimla köttet, lägg det i en stekpanna
Ringla över lite rapsolja.
Lägg löken och paprikan i stekpannan med köttet.
Stek allt på svag värme.
Häll i några deciliter av kokspadet. Så det blir lite simmigt.
Receptet räcker till åtminstone 10 tortillabröd.
Låter så himla gott så det skall jag minsann pröva nångång. Har kommit underfund med att det är väldigt bra att hämta något recept från bloggar för då är de redan testade. En del recept som bjuds på i tidningar blir ofta lite som restaurangmat och det är ju vardagsmat vi behöver mest så tack för tipset.
SvaraRaderaJag gillar också färdigtestade recept. Och så gillar jag de charmiga naglarna som håller i brödet - det är så rörande ...
SvaraRaderaDet låter väldans gott, tror faktiskt jag ska testa det i helgen när min väninna från Stockholm kommer hit. Fast hon skulle visst ha ett kycklingrecept med sig som hon ville att jag ska göra, så vi får se.....
SvaraRaderaIdag har jag gjort en lax- och räkaladåb (hade en liten lax i frysen) och till det ska vi ha en grönsaksrisotto och hemgjord romsås när hon kommer i morgon. Sen blir det japansk biff på salladsbädd - och klyftpotatis till dom som inte klarar sig utan potatis (alltså min gubbe) på fredag. Men sen är det lördag och söndag kvar att hitta på nått gott till!