Nu har jag gjort de godaste våfflor jag någonsin ätit.
Tack Monika för det Magnifika Gamla Våffeljärnet!!
Det här behöver du till 8-12 laggar:2,5 dl vetemjöl
2 dl kallt vatten
1 kryddmått salt
75 g smör
1 dl mjölk
3 dl vispgrädde
Så här gör du:
-Vispa mjöl, vatten, mjölk, salt och smält avsvalnat fett till en jämn smet.
-Vispa grädden till hårt skum och blanda ned den.
-Låt våffel smeten stå ca en timme i kylen innan du gräddar dom,
så blir de sådär extra frasiga.
-Värm våffeljärnet och pensla det med litet smält fett till första laggen, om järnet inte använts på en tid.
-Grädda våfflorna.
-Servera våfflorna direkt från järnet eller lägg upp laggarna en och en på galler under tiden du gräddar dom andra.
-Jag serverar mina med hemgjord jordgubbssyllt och vispgrädde.
Våga prova det blir jätte gott!!!
/Gela
Mmm nu blev jag sugen :-) Det är kanske kylskåpet som är lösningen. Jag har lagt in länkar till trädgårdsprogammet som jag pratade om i helgen i dagens inlägg.
SvaraRaderaHa det bäst!
Kram Hélena
Vet du vad, jag tror inte att det enbart beror på smetan utan att det beror nog också på att du har ett gammalt hedligt våffeljärn! Min mamma hade ett likadant men det har försvunnit och jag lyckas aldrig få lika frasiga och fina våfflor på mitt "nya" järn.
SvaraRaderaHa en fin kväll och nu är jag jättesugen på något gott!
Kram Lotta
Så kul att du har fått ett sånt fint våffeljärn, jag har letat efter ett sådant men inte hittat något som varit så fräscht som jag vill.
SvaraRaderaSka pröva ditt recept för jag tycker bäst om frasiga våfflor.
Kram Eva
Det verkar gott! Kan det bli lika gott i ett modernt våffeljärn tror du? Hoppas det. Ska absolut prövas.
SvaraRaderaKram från Eva Linnea
Våfflor missade jag i år, men det är ju inte för sent! Och det är ju vansinnigt gott.
SvaraRaderaAgneta kram
Mums, jag älskar våfflor! det vattnas i munnen :-) sådde nya kålplantor igår, tror min minsta kille hjälpt till lite väl mycket med bevattningen :-) får hoppas att de kommer ikapp. kram
SvaraRaderaLåter jättegott det där så det skall prövas. Tack för receptet.
SvaraRadera