För första gången skördar jag svartrot här hos mig. Men jag lovar det blir inte den sista.
Makalöst god!
Så här tillagar jag den.
Det här behöver du:
2 l vatten
0,5 tsk salt
Så här gör du:
Koka upp det lättsaltade vattnet.
Under tiden skalar du svartrötterna.
Lägg svartrötterna i citron vatten för att de skall behålla färgen.
När vattnet kokar lägger du i svartrötterna.
Låt koka 5 minuter.
Nu äter du dom med en klick smör det smakar underbart!!
De har en lätt sötaktig smak, kallas enl. Lena Israelsson för fattigmanssparris.
Enormt god.
Skall odlas på nytt. Jag tänker lämna några rötter i jorden och försöka få frön.
Lycka till / Gela
Svartrot är gott och det är en av några saker jag kommer att odla iår.
SvaraRaderaHa det fint!
Kram Eva