Yippiiii dessa slog Felix inlagda gurkor i smak!!!
Detta tyckte sonen 6 år, och han är ej lätt att tillfredställa i matväg och han äääälskar Felix inlagda gurkor.
Nu lyckades jag hitta ett recept på HÄR odlade gurkor som jag givetvis genast delar med mig till er.
MUMS!!!
Ingredienser:
ca 750 g gurkor små fasta om ni får tag i sådana,
0,5 l vatten
1 dl 24%ättika eller 2 dl 12% ättiksprit.
3 dl strösocker
0,25 dl salt
0,5 dl gula senapskorn
3 stora dillkronor
Tillagning
1.Tvätta gurkorna väl.
2. Skiva dem och lägg dem i ett krus eller burk.varva med dillkronorna.
3. Blanda samman ingredienserna till lagen och häll över gurkorna. Låt stå några dagar innan du provsmakar dom.
Förvaras kallt
Jag använde mig av de olika gurkorna jag odlar som nu växer i hejdundrande fart:
Salladsgurka `Arboga Vit´R (U)(30/3)grott
Salladsgurka `Diva´R (U)(30/3)grott
Salladsgurka `Crystal Apple´R (U)(30/3) grott
Salladsgurka `Boothby´s Blonde´R (U)(30/3)grott
Salladsgorka `Marketmore 76`R (U)(30/3) grott
Salladsgurka `Miniature White´R (U)(30/3)grott
Slanggurka `Soyo Long´R (U)(30/3) grott
Picklesgurka `Nothern Pickling´R (U)(30/3)grott
Jag lovar receptet är värt att provas, hela vår familj gillar dessa gurkor
och det är ej lätt att tillfredställa vår smak, 3 små barn och 2 vuxna.
Men detta var gott.
Lycka till/Gela
Denna inläggningskall jag prova, låter både gott och enkel. Får dock vänta till både salladsgurkorna och västeråsgurka har blivit lite större.
SvaraRaderaTack för att du delar med dig.
Ha en fin helg
Kram Susanne
Detta ska jag testa!! Tackar!!!
SvaraRaderaMmmm, så gott! Och det är då jag vill ha leverpastejsmörgås, enda gången på året och mitt i rötmånaden, men det är ju så gott!
SvaraRaderaAgneta kram
Åh, vad mycket gurka du har färdig redan, Gela! Jag har Suyo Long, som jag skulle kunna prova med, för vi älskar också inläggningsgurka:)
SvaraRaderaKram och tack för receptet!
Åhh så gott, minns dem från barndommen...Kram J
SvaraRadera