torsdag 30 juni 2011

Gelas torsdags tips för varma sommardagar.

Tips för varma sommardagar.
Frys in några fina ätbara blommor i dina iskuber,
genast en lite mera lyxig känsla.

Mina iskuber får prydas av kryddtagetes.
Gillar dom små glada blommorna på kryddtagetes,
men du kan allt testa med andra ätbara växter och blommor.

Ha en riktigt fin torsdag och drick när det är varmt för att må bra!!
/Gela

12 kommentarer:

  1. Bra tips med blommor i iskuberna. Och snyggt!!!
    Fin blogg du har!

    Hälsar Åsa

    SvaraRadera
  2. Det ser tjusigt ut! Den sista bilden ser ut att vara ngn slags Cola och det tror jag blir smaskigt tillsammans med tagetesen. Ska testas!

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  3. :) Här hinkas vatten med tusenskönor och malva!

    SvaraRadera
  4. Vilken bra idé =) att lägga i små blommor. Jag har tidigare lagt i frukt i iskuberna då jag gjort bål. Men det är ju så mycket finare med blommor.
    Sen påminde du mig att jag har inga kryddtagetes i år!!! det glömde jag sätta frön på i våras =( ska se om jag kan hitta någon planta på plantskolan.
    Det bara måste jag ha...
    Är du hemma i helgen? kan hända att jag kommer över med min kamera =)
    Kramis Mari

    SvaraRadera
  5. Vilket underbart tips- tack. kram Johanna

    SvaraRadera
  6. Så fint :D

    Ha en härlig helg! /Maja

    SvaraRadera
  7. Så gulligt med tips! Själv är jag förvisso en oromantisk pragmatiker som dricker direkt ur kranen (nåja - först i glaset;)!) och släcker törsten. Men, man är väl inte den som e' den utan har man gäster så fjäskas det lite extra och då sitter ditt tipps fint;)))!/Anja

    SvaraRadera
  8. Så fint! Vi drack is-te idag. Där skulle det varit snyggt.

    Trevlig helg!
    Agneta

    SvaraRadera
  9. Raffinerat!
    Har aldrig testat tagetes i mat men just nu har jag en hel låda med några namnlösa småblommiga tagetes, som liknar dina kryddisar. De lär väl inte vara giftiga i alla fall. Ska genast frysa in en sats.
    Tack för tipset och ha en skön helg!
    Eva

    SvaraRadera
  10. Har inga kryddtagetes i år men barnbarnen brukar gilla när jag lägger gurkskivor och gurkörtsblommor i iskallt kranvatten. Eller rosenblad och smultron. Eller älgörtsblommor...
    Vilken härlig tid det är just nu!
    Kram

    SvaraRadera
  11. Så fint! Jag brukar frysa violer och senare gurkört, känns lyxigt :) Sedan blir någon törstig och så är alla isbitar borta nästa dag ;) Ha d gott! :)

    SvaraRadera
  12. Jag tycker att det blir så fint med blommor i isen. Jag brukar använda gurkört. Mina barn var inte lika förtjusta när de var mindre "Mamma! Det är skräp i saften!"

    SvaraRadera

Tack alla goa för att ni kommenterar, jag blir så glad åt varje liten kommentar!!