lördag 22 januari 2011

Potatisplättar

Alla har vi väl rester av kokt potatis ibland som blir över. Det har jag åtminstone. Här är ett tips vad du kan göra med dina matrester/potatisrester.

Visst är potatisblomman vacker i sin enkelhet!

Ingeredienser till 4 portioner.


500 gram kokt potatis (eller rå)

1 dl mjölk

1 dl matlagningsgrädde

2 st ägg

2 msk vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 krm salt

1 krm riven muskot (eller vitpeppar)

4 msk smör

(Jag tog ingen grädde blev bra ändå)


Gör så här

1. Skala potatisen och riv (eller pressa) den. Tillsätt mjölk, grädde, ägg, mjöl, bakpulver och kryddor. Rör till en jämn smet. Smaka av.




2. Smält lite smör i medelvarm stekpanna. Klicka ner smet direkt i stekpannan med en stor sked. Stek sedan plättarna vackert gyllenbruna på båda sidor.

Serveringsförslag:
servera med lingon och knaperstekt bacon eller toppade med regnbågsrom, gräddfil och finhackad rödlök


Lycka till/ Gela

6 kommentarer:

  1. Takk for besøket hos meg. Alltid hyggelig å møte nye bloggere:) Og så god denne oppskriften høres ut, den skal prøves ut:) Klem

    SvaraRadera
  2. Oooh så gott, jag som älskar potatis, det får det bli endera dagen. Jag vet inget godare tror jag än potatisrätter, det är behagligt för magen och så gott så gott!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  3. Låter gott. Något jag kan göra till maken och sonen som är de enda som äter potatis i familjen.
    Ha en trevlig lördagkväll!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Kanon det var längesedan jag åt såna. Imorgon blir det potatisplättar. Har kopierat ditt recept. Tack för tipset. Agneta

    SvaraRadera

Tack alla goa för att ni kommenterar, jag blir så glad åt varje liten kommentar!!