Visst är potatisblomman vacker i sin enkelhet!
Ingeredienser till 4 portioner.
500 gram kokt potatis (eller rå)
1 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
2 st ägg
2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
1 krm riven muskot (eller vitpeppar)
4 msk smör
(Jag tog ingen grädde blev bra ändå)
Gör så här
1. Skala potatisen och riv (eller pressa) den. Tillsätt mjölk, grädde, ägg, mjöl, bakpulver och kryddor. Rör till en jämn smet. Smaka av.
2. Smält lite smör i medelvarm stekpanna. Klicka ner smet direkt i stekpannan med en stor sked. Stek sedan plättarna vackert gyllenbruna på båda sidor.
Serveringsförslag:
servera med lingon och knaperstekt bacon eller toppade med regnbågsrom, gräddfil och finhackad rödlök
Lycka till/ Gela
Takk for besøket hos meg. Alltid hyggelig å møte nye bloggere:) Og så god denne oppskriften høres ut, den skal prøves ut:) Klem
SvaraRaderaOooh så gott, jag som älskar potatis, det får det bli endera dagen. Jag vet inget godare tror jag än potatisrätter, det är behagligt för magen och så gott så gott!
SvaraRaderaAgneta kram
Låter gott. Något jag kan göra till maken och sonen som är de enda som äter potatis i familjen.
SvaraRaderaHa en trevlig lördagkväll!
Kram
Älskar potatisbullar!
SvaraRaderaKanon det var längesedan jag åt såna. Imorgon blir det potatisplättar. Har kopierat ditt recept. Tack för tipset. Agneta
SvaraRaderaMmmm va´gott. Kram
SvaraRadera