Detta tunnbröd blev husets favorit på direkten.
Både stekt i smör och i torr panna.
Har tyvärr ingen kruskavel så fick nagga bröden med gaffel. Gick bra det med.
Originalreceptet kommer från Rantamors fina blogg På Näthinnan. Som ni hittar här.
Tunnbröd:
50 g smör
5 dl mjölk
halvt pkt. jäst
salt
1/2 dl socker
2 msk. ljus sirap
1/2 tsk hjorthornsalt
2 dl grahamsmjöl (Hade ej grahamsmjöl lade i vetekli istället - gick bra det också)
ca: 9 dl specialvetemjöl med fullkorn(Hade bara vanligt vetemjöl)
Arbeta in nästan all vetemjöl, degen kan gärna va lite lös.
Jäs i 45 minuter.
Dela degen i 14 bitar.
Dela degen i 14 bitar.
Kavla ut varje del till en tunn kaka med kruskavel, eller vanlig kavel och nagga....
Värm en stor stekpanna på spisen, hur het får man pröva sig fram på sin egen spis. Bara att elda på om du har vedspis.
En minut på var sida, du ser när de börjar få fin färg.
Vips så har du underbara tunnbröd, barnas favorit klara.
Denna fiskröra gjorde vi till även den blev god.
Ingredienser
200-300g lax (kokt eller rökt)
4 hårdkokta ägg
3 msk creme fraiche
2 dl purjolök
0,5-1 dl finhackad dill
1-2 msk osötad senap
Helt underbara tunnbrödskakor,man äter gärna för många av dom men de går perfekt att frysa in direkt så har du några kvar till sen.
Tunnbröden är minst lika goda i sig, barna tuggade i sig dom sen utan fyllning och bara njöt.
Lycka till/Gela
Åhh så mumsigt det ser ut!
SvaraRaderaDet ser verkligen jättegott ut, måste prövas!
SvaraRaderaVa kul att ni gillade tunnbrödet, vi blev också så förtjusta i det, och lättsamt är det att göra. Just nu går vi ju på GI och har valt bort allt bröd, potatis och pasta,ris. Men när det gått ett par månader ska jag försöka att baka brödena med dinkelmjöl och se hu det blir.
SvaraRaderaKul att du länkade till min blogg.
Ha en finfinan lööda..
Hej!
SvaraRaderaVad mysigt ni har det:-)
Vem vill inte vara barn där? Jag sitter i soffan o snorar, och får ge upp tanken på sådan omsorg idag, trist. Tur man inte är sjuk så ofta.
Ha en fin helg, kram H.
Vad gott det ser ut. Lägger till recepten till min samling. Undrar hur det går här. Vi har induction spis.
SvaraRaderaHa en mycket bra helg.
Anje
Åh så mumsigt det ser ut, det receptet ska jag testa! Kul att man "gräddar" bröden i stekpanna!
SvaraRaderaHa en fin söndag!
Kram Margot
Det där är precis vad jag längtar efter just nu...
SvaraRaderaHej Gela.
SvaraRaderaFörst vill jag tacka för din bön. Tack min vän.
Det ser jättegott ut det du bakat och sen fyllningen. Det är sånt som förhöjer tillvaron.
Vad duktig du är.
Ha en fin helg.
Kram Zara
mums
SvaraRaderaNej men fy vad sugen jag blev på tunnbröd. Lite sent att börja nu kanske. Men tack för receptet, jag ska prova en annan dag, lät jättegott !
SvaraRaderaLisa/Lisas trädgård
Åh, gud, såg det gott ut eller?! Måste jag bara pröva en dag.
SvaraRaderaTack för tipset! =o)
Oh detta hoppas ja orka testa i helgen ;)
SvaraRadera