Den är även rätt lättlagad så, den passar mig bra. Speciellt när jag ofta får mycket gröna tomater.
Recept på grön tomatmarmelad:
3 dl vatten
1 msk lime
2 citroner
2 citroner
1300 g gröna tomater
2 msk ingefära
1 l socker
Hur gör jag då:
* Häll upp vatten i en stor kastrull som du lägger på spisen.
* Skölj tomater och citronerna väl, skär tomaterna i små bitar, skiva citronerna tunt, (ta bort citronens kärnor.) lägg tomaterna och citronerna i kastrullen.
* Häll upp vatten i en stor kastrull som du lägger på spisen.
* Skölj tomater och citronerna väl, skär tomaterna i små bitar, skiva citronerna tunt, (ta bort citronens kärnor.) lägg tomaterna och citronerna i kastrullen.
* Koka allt under lock ca 45 minuter rör om då och då.
* Rör ner sockret och ingefäran när det kokat klart.
*Koka upp kraftigt ytterligare 15 minuter, rör om.
*Ta bort ev. skum.
* Häll upp i väl rengjorda varma burkar, sätt på lock och förvara svalt.
* Rör ner sockret och ingefäran när det kokat klart.
*Koka upp kraftigt ytterligare 15 minuter, rör om.
*Ta bort ev. skum.
* Häll upp i väl rengjorda varma burkar, sätt på lock och förvara svalt.
/Gela
Hittade en utrikisk intressant blogg om skördande. Harvest monday. hos Daphne's blogg. Tyckte detta inlägg passade in dit.
Oj så gott det ser ut!
SvaraRaderaGillar ditt fina inlägg om drömmar...
ha en fin vecka
Monika
Tusen tack för din söta hälsning, jätte roligt att du tittade in.
SvaraRaderaJag hade nog aldrig kommit på receptet själv med den kombinationen men kan tänka mig att det är jätte gott, tack för tipset och receptet, får försöka någon gång.
Ha en skön måndag.
Kram Gerda
Fina foton och förklaring till din tomatmarmelad. Mina röda klockchili är bara gröna. Undrar hur man kan använda dem? Har inte provat om det är mer sting i dem. Ha de gott. Anita
SvaraRaderaTack för det receptet! Det är kopierat och sparat till nästa säsong. Min mamma slog in sina gröna tomater i tidningspapper och lät dem mogna efter så - det fungerade faktiskt. /Vänligen Ulla Laiho
SvaraRaderalooks positively delicious
SvaraRaderaMmmmm! Låter gott! Borde ha sparat lite gröna....men de fick mogna och bli "soltorkade" i ugnen á la Laila i bloggen Fagerdala trädgård!/Anja
SvaraRaderaDet ser fantastiskt gott ut Gela. Så användbart till lite allt möjligt.
SvaraRaderaTyra
Ja, sannerligen, Gela! Vilket härligt inlägg. Receptet är sparat:)
SvaraRaderaLooks yummy, the marmalade and the photos!
SvaraRaderaGreat recipe for green tomato marmalade. I have never made it, it looks delicious.
SvaraRaderaPictures are great too!
Vad härligt med bilden på spisen mitt i där...tack för ett fint recept, det är sparat.
SvaraRaderaThat looks wonderful.
SvaraRadera