Nu är mina korgar skördade. Blir ju en del rödkål så nu är goda råd dyra, hur skall jag ta tillvara den.
Räddaren i nöden blir som ofta Lotta Brincks matblogg. Visste att jag sett något recept på stuvad kål hos henne. Här hittar ni receptet hos henne.
Mina rödkålshuvuden fick sig en knäpp av frosten men for ej illa av det.
Det här behövs:
* 500 - 600 gr rödkål.
* ca 3 msk smör.
* ca 3 msk vetemjöl
* 2-2,5 dl mjölk
* 1/2 pressad citron
* 2 dl riven lagrad ost
* 1 dl hackad persilja
* salt och svartpeppar
(Blir läcker färg när man reder av med spadet)
Gör så här:* Skölj rödkålen och dela den i mindre bitar. Spara rotstocken och låt koka med för mera smak.
* Lägg kålen trångt i en kastrull. Häll på vatten tills det täcker kålen med 2/3.
* Koka den så den knappt är mjuk.
* Lägg smör i en kastrull och fräs ihop med vetemjölet.
* Späd med hälften kokspad och hälften mjölk.Låt stuvningen bli lite lösare än vanligt.
* Låt koka några minuter.
* Dra från värmen och pressa i citron, rör ned den rivna osten även persiljan, krydda.
* Blanda stuvningen med den kokta kålen.
* Ät.
Smaklig måltid/Gela
Gud så snygga korgar du har/haft! Tröttnar du p dom kan du alltid skicka hit dom ;) KRam
SvaraRaderaVad smart att odla i korgar - och snyggt. Jag har inte så mycket odlingsyta, så det kan vara ett alternativ.
SvaraRaderaReceptet ska jag prova men med vitkål, som jag precis har handlat. Jag älskar stuvad vitkål och jag älskar ost - måste bara bli en perfekt kombination. /Vänligen Ulla Laiho
Mmm...så läckert...det finns inget lyxigare än egenproducerad mat!
SvaraRaderaSå snyggt och smart med odlingskorgarna.
An amazing recipe for making cabbage a creative and tasy dish! And great photos!
SvaraRaderaInte så pjåkigt. Minns plötsligt att jag missade ta bilder på totalt min avätna kål, endast nerver återstod.
SvaraRaderaTack!
/Anette